Merhabalar;
Proje bitmeye yakın ; askerliğimde bitecek ama: Programımdaki butun nesnelerdeki iğşüçö harleri y ve ? ile yer değiştirdi.Rapor Tasarımlarım, Labellar Query içerikleri kodlar bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. ?
Win Xp SP2+Delphi 7 kullanıyorum. Ne Önerirsiniz. Teşekkürler
Programdaki Fontlar Bozuldu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Programdaki Fontlar Bozuldu
Celebrating the past , Creating the Future
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Merhaba,
Evet bugün fark ettim benimde kendiliğinden tüm karakterlerim değişmiş ve hemde büyük "i" ler "ı" olmuş yani kendi kendine. yukarıda söylenenleri kontrol ettim ve windowsun ayarları tamam. delphinin form font karakteri default ama şimdiye kadar hep böyle kullandım. niye kendi kendine değişti acaba.
bende niye sorguları yapamıyor diyordum meğer harf karakterleri değişmiş. combobox içerisindeki yazıların bile...
kolay gelsin
Evet bugün fark ettim benimde kendiliğinden tüm karakterlerim değişmiş ve hemde büyük "i" ler "ı" olmuş yani kendi kendine. yukarıda söylenenleri kontrol ettim ve windowsun ayarları tamam. delphinin form font karakteri default ama şimdiye kadar hep böyle kullandım. niye kendi kendine değişti acaba.
bende niye sorguları yapamıyor diyordum meğer harf karakterleri değişmiş. combobox içerisindeki yazıların bile...

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

-
- Üye
Arkadaşlar hepsini denedim fakat bir çözüm yok gibi.Chartsetler default du hepsini TURKISH CHARSET olarak değiştirmeme rağmen gene bir değişiklik yok bir yandan yaklaşık 20 kadar rapor tasarımınıda tekrar düzeltiyorum
Bilgisayarı onceki zamana geri yukledim falan ama genede deişien bişey yok.. Yeni önerisi olan arkadaşları bekleris 
Sevgiler Saygılar..

Sevgiler Saygılar..
Celebrating the past , Creating the Future
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Eğer farklı delphi sürümlerinde projenizi açar kayıt ederseniz bazen bu durum oluşuyor. Hatta sürüm farkı olmasa bile projeyi başka bilgisayara taşıyınca bile oluyor. Harfler değişmişse "İ" lerin "I" olması gibi yapacak hiç bir şey yok ama bazı fontların Türkçe desteği olmadığından "İ" yerine "y" gibi bir karakter gösteriyorsa o zaman bunun için Türkçe destekli bir fonta çevirip, TURKISH_CHARSET yapmak yeterli olacaktır. Malesef değişen karakterler için bir çözüm bilmiyorum. En sağlıklısı yedekli çalışmak. Neredeyse her gün bir yedek alınırsa çok sağlıklı bir çalışma şekli olacağını umuyorum. İyi çalışmalar.bobasturk yazdı:...büyük "i" ler "ı" olmuş ...
Şaban Şahin AKMAN
Merhaba,
evet değişiklik olmuyor manuel düzeltmek gerekiyor ve dikkat ettim tüm proje bozulmamış sadece sorgulama formumda olan fontlar bozulmuş diğer forlardaki fontlar normal.
ben manuel olarak karakterleri tekrar düzenledim. ben sadece bilgisayara format atmıştım ve delphi ile comp ları yeniden yükleyip projeyi çalıştırmıştım belki formattan sonra böyle olmuştur.
neyseki tüm proje bozulmamış yoksa
kafayı yerdik
kolay gelsin
evet değişiklik olmuyor manuel düzeltmek gerekiyor ve dikkat ettim tüm proje bozulmamış sadece sorgulama formumda olan fontlar bozulmuş diğer forlardaki fontlar normal.
ben manuel olarak karakterleri tekrar düzenledim. ben sadece bilgisayara format atmıştım ve delphi ile comp ları yeniden yükleyip projeyi çalıştırmıştım belki formattan sonra böyle olmuştur.
neyseki tüm proje bozulmamış yoksa

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.