xp mysqli servis olarak başlatamamış. Bunu denetim masası-yönetimsel araçlar-hizmetler e gir. orada mysqli bul.Büyük olasılıkla otomatik çalışmıyor olmalı. Bu durum makinandaki bir firewall veya antivirüsten kaynaklı olabilir.
Birde bunlar devre dışı bırakarak yenidne kurmayı dene. Mysql her açılışta otomatik olarak kendisini yükleyecektir.
dediklerini aynen yaptım. virüs programını uninstall ettim. firewallu disable yaptım. mysql i kaldırıp yeniden kurdum ama sonu değişmedi. Servislerdende başlat diyince aynı hatayı veriyor.
selam uninstalldan sonra mysql klasoru kalıyormus onu silip yeniden kurunca sorunsuz calisti. Ama şimdide söyle bir sıkıntım var. bir database'im vardı bu data klasorunde idi. yedeğini almıştım.
bunu nasıl aktif hale getireceğim onu bulamadım.
eski sürümlerde c:\mysql\data klasoru altında idi databaslerin
mysql ver 5.xx için durum şöyle
c:\Program Files\mysql\data
yani c:\mysql\data içindekileri c:\programfiles\mysql\data içine kopyala o kadar
zaten mysql 5 yüklüydü. makina formatlandi. aynı isim aynı ip ile yeniden kuruldu. data klasorunu aynı yere kopyladım ama hata veriyor. servisi çalıştırınca
aynı ad ve Ip ile kurulması sizinm makıananıza dışardan bağlanacak istemciler için önemli ama mysql belirli bir IP ye kurulması şartı yok
o nedenle sorunu başka durumlarda aramalısınız