genatator

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

genatator

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a

kardeşler benim problemim genaratorlerle ilgili. şimdi biri yazmış.her bir kullanıcı vt kaydedildiğinde bu kişiye bir numara veriliyor(sırayla artan)(onceden yazılmış genarator'le) .ve bu numara o kişiye ait. daha sonra işlem yapılmak istendiğinde bu no giriliyor direk bu kişinin bilgilerine ulaşılıyor. benim sorunum şu. bende farklı bir formda bir edit kutusu oluşturup bu kutuya o genaratoru yerleştirmek. yani bu kutuya no girildiğinde hemen kişiye ait bilgiler listelensin. işin özü tabloda olsaydı çözerdim ama genarator oldumu yapamadım. genarator ile ilgili bir not istiyorum interbase kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

İşin özü database de zaten. Generator, Database içinde bir variable gibi bir şeydir. sen bu değişken içindeki sayıyı arttırıyorsun. Bu databse içinde yazıldığı içinde DataBase e erişen herkez buna ulaşabiliyor. Sen bunu tablonun istediğin bir alanına yazıyorsun, yada istemezsen yazmıyorsun.
Sanırım geri kalanını halledersin.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ama ben variable'ye nerden ulaşacağımı bilmiyorum. bu işi nasıl yapacam
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sitede veritabanı bölümünde Şair abimizin yazdığı "IBDataset Kullanımı" isimli makaleyi oku. Geniş bir biçimde açıklanıyor orda.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

bahsettiğiniz yazıyı okudum ancak pek bir işe yaramadı. benim istediğim bu geraratordeki sayıyı bir edit kutusunda gostermek...şoyle düşün bir formum var ben bu formda bir edit kutusu içinde bir genaratorü gosteriyorum.bir tıklama ile başka bir forma geçtiğimde bu genaratoru burdada bir editin içine yerleştirme istiyorum. umarım anlatabilişimdir.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

bir tane dbedit koyacaksın formuna, bununda datasource ve field larınıda bağladınmı ekranda o alanın içini görürsün. aynı işi başka formdada yaparsın.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!