İnterbase Compenentindeki Problem

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sinancaylak
Üye

İnterbase Compenentindeki Problem

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba
Uzun zamandır Firebird Üzerinde ve delphi interbase componentlerini kullanarak Yazılım Geliştiriyorum ama ilk başladığımdan beri olan bir probelemimi size sormak istiyorum. ibdatabase connect iken yani delphi açık iken database e yeni bir alan açtığımda datasetlerin generate sqllerine hemen geliyor yani yeni bir alan eklediğim zaman ibdatabase connectedini true ve false yapıyorum değişiklikleri görmesi için ama datasetin fields kısmına eklemek istediğim zaman yeni oluşturduğum alan gelmiyor. bende delphiyi tamamen kapatıp açmak zorunda kalıyorum delphideki interbase componentlerinden çok menunum tek problemim bu bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim herkese kolay gelsin
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Birincisi IBx bileşenlerinin güncellemesi yüklü mü? İkincisi IBDatabase i kapatıp açtıktan sonra IBTable (ya da hangi IBDataSet ise) açarsanız sonradan eklenen alanları görecektir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
sinancaylak
Üye

Recep Abi IBX Güncellemeleri bende yüklü değil ve nereden temin edebilirim
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
sinancaylak
Üye

Recep Abi Verdiğin adresten delphi6 için olan update indirdim kurdum ve sorunum düzeldi ve yeni bileşenler ekledi yardımın için çok teşekkür ederim.
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net