Bir Trigger sorusu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
YaPaY
Üye

Bir Trigger sorusu

Mesaj gönderen YaPaY »

Merhabalar,

Daha önce hiç trigger kullanmadım ve şimdi kullanmam gerekiyor. DB yapısı şu şekilde:

Geçici bir tablom var ismide GECICI, transaction için kullanıyolar ve işlem bittiğinde silinip gercek kayıt STOK tablosuna yapılıyor. Stok tablosundada STK_GIREN isimli bir alanım var ve her satış işlemiden sonra buranın, formdaki editbox değeri kadar düşürülmesini istiyorum. Yani formdaki vir değişkenin değerini FB'ye yollayıp işlem yaptırmtak istiyorum.

Böyle birşey mümkünmüdür?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Transaction olaylarında geçici bir tablo kullanmanıza gerek yok. Esas kullanım amacıda bu zaten. Veriyi ya hep kaydetmek ya da hiç birini kaydetmemek.

Bence Fahrettin abinin seminerlerini izleyin ve forumda transaction konusunu bir araştırın.

Kolay gelsin.
YaPaY
Üye

Mesaj gönderen YaPaY »

Peki soruyu şöyle değiştireyim:

Formda bir kontroldeki değeri gidip trigger'e verecem. Mesela editbox1.text değerini, trigger o değeri anlayaıp işlem yapacak.

Olmayacağını zannediyorum ama yinede öğrenmem lazım
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Trigger tamamen veritabanı tarafında gerçekleşen bir olaydır.

Fahrettin abinin seminerlerini izler, makalesini okursanız veritabanı kavramları kafanızda daha net canlanır. Trigger ne amaçlarla kullanılır daha net fikir sahibi olursunuz.

Kolay gelsin.