Firebird 2.0.1 ve IBX Bileşenleri Hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
R.K.
Üye

Firebird 2.0.1 ve IBX Bileşenleri Hakkında

Mesaj gönderen R.K. »

Arkadaşlar işyerindeki pc de kullandığım başka bir programdan dolayı hem firebird 1.5 hemde 2.0.1 versiyonu yüklü. Delphi içinde interbase admin bileşenleri bulunuyor. Fakat evdeki pc de sadece fb 2.0.1 yüklü ve interbase admin bileşenleri yok!!!Daha öncede mesaj atmıştım ama ibx bileşenlerini güncellemem söylenmişti. Girdiğim adresteki bileşenler ise paralı. Interbase admin bileşenlerini geri getirmenin başka yolu yok mu? Sonuçta ücretsiz bir vt kullanıp ona ulaşmak için bileşenlere tekrar para vermek mantıksız geliyor. Birde benim gibi bu işten para kazanmayıp sadece hobi için yapanlara :( Mutlaka Fb 2.0.1 ile interbase admin bileşenlerinin beraber kullanımı mümkündür. Ama nasıl?? (fb 1.5 ve 2.0.1'i beraber yüklemek istemeden). Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

IBX bileşenlerinizi güncelleyin. Delphi ile alakalı birşey bu, Firebird ile alakası yok.

http://cc.codegear.com/Author.aspx?ID=102

Kolay gelsin.
R.K.
Üye

Mesaj gönderen R.K. »

Mustafa hocam teşekkürler verdiğin link işime yaradı. Sen firebird ile ilgisi yok dedin ama özellikle bugün tekrar denedim. Makineme fb 1.5 kurunca interbase admin bileşenleri geliyor. 1.5'i kaldırıp 2.0 kurunca bileşenler görünmüyor :wink: IBX bileşenlerini güncellemek gerekiyor ama hala firebirdle bunun bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Ama ne olduğunu bilmiyorum. :D Kolay gelsin...
R.K.
Üye

Ol-mu-yor :(

Mesaj gönderen R.K. »

Eve geldim yine hüsran :( Hocam güncellemeleride yaptım ama interbase admin hala yok! Ya inanın merak ediyorum şimdi firebird 2.0 ve bds 2006 (delphi 7) kullananan herkeste bu componentler görünüyor mu? İnternette biraz aradım ve böyle bir sorunun gerçekten olduğunu gds32.dll dosyasının fb 2.0 değiştiğini (ingilizce bir sitede yeniden derlendiğiyle ilgili bir yazı vardı) bu yüzden olmadığı hakkında bir kaç kelime anladım. Yalnız siteler genelde rusça ve boşnakçaydı sanırım tam olarak bilmiyorum (rusça var eminim) :(. Aşağıda linkinide vereceğim sitede çözümü anlatılmış ve delphi 7 için küçük birde dosya verilmiş. Ama sitenin dilinden anlamadığımdan dolayı tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bu sorunu yaşayan arkadaşlar bir baksın. Kolay gelsin...
http://gskoczylas.rekord.pl/index.php?p ... B20IBX.php
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Component / Configure palette.. menüsünden en altta hepsi (all) i seçip listenin sonunda gizli (hide) bileşen var mı yok mu kontrol edilip gizli şeklinde işaretlenmişse göster (show) tuşu ile görünür hale getirilebilir :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!