merhabalar ;
Arkadaşlar , okul bitirme projesi olarak ; VT Dönüşümü adı altında bir program aldım...
Olay şöyle ; Atıyorum Firebird de bir table ım var bu table ı paradox a çeviricem , paradox u interbase e çeviricem , onu sql server a , onu oracle a onu dbisam a , onu access e ,,,, gibi gibi gibi
Bu şekilde bir program. Szice nasıl yapabilirim bana bir fikir verebilirseniz sewinirim.
Not : Tüm VT dönüşümlerinin olması şart degil. Bir arkadaşımın söylediğine göre bu işi excel de yapabilirmişim en azından bir kaç veritabanını.
Siz olsanız nasıl bir yol çizerdiniz kendinize.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Not 2 : Kim yardımcı olursa etkinliklerde çekilen fotograflar üzerinde oynama yaparken ona güzel şeyler yazıcam... :pPPpppP saygılar..
DataPump Tarzı Program
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Paradoxtan diğerlerine geçirmekte bir problem çıkmazda diğerlerinde uğraşırsın biraz sanırım. Çünki triger Strored Procedure gibi detaylar ve aradaki komut farklarını convert etmen gerek. bu zor değil bence sadece zaman alır 
Öncelikle Master olanın script ini çıkartmaya çalış. Yani diyelim paradox master. Table alanlarının özelliklerini bulmalısın. bunuda bir table koy formun üzerine table adını seç ve table ı aç. Anahtar property Table1.FieldDefs bütün field lara buradan erişebilirsin. Aktaracağın Database e görede önce database i create edip, daha sonrada bu table ı create edeceksin.
Bir öneri, her kodunu SQL üzerine yazarsan tüm Database'lere uyar ve çok kod yazman gerekmeyebilir.
Kolay gele

Öncelikle Master olanın script ini çıkartmaya çalış. Yani diyelim paradox master. Table alanlarının özelliklerini bulmalısın. bunuda bir table koy formun üzerine table adını seç ve table ı aç. Anahtar property Table1.FieldDefs bütün field lara buradan erişebilirsin. Aktaracağın Database e görede önce database i create edip, daha sonrada bu table ı create edeceksin.
Bir öneri, her kodunu SQL üzerine yazarsan tüm Database'lere uyar ve çok kod yazman gerekmeyebilir.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
bence ile başlıcam.arkadaşlar katılırmı bilemem
programını bir veritabanında bağımsız yap.. BDE üzerinden ODBC kullanarak istediğin veritabanınna (ki tüm veritabanlarının ODBC driveri vardır) kullanarak programını 1--2 saat içinde yapabilirsin
benim bildiğim kadarıyla easysoftun (http://www.easysoft.com/) interbase, oracle sybase...
mysql'in myODBC ..
firebirdin sitesinde Firebird ODBC driveri diye kendi driverları var.
dbase,access,paradoxunki zaten windowsla geliyor,,
başta onlarla yapabilirsin..
yapacağın bir listedene tanımlı odbc driverini seçtirip eğe bağlantı kurabiliyorsa tablolarını öğrenip bunları sql ile create etmen..
iyi çalışamlar

programını bir veritabanında bağımsız yap.. BDE üzerinden ODBC kullanarak istediğin veritabanınna (ki tüm veritabanlarının ODBC driveri vardır) kullanarak programını 1--2 saat içinde yapabilirsin
benim bildiğim kadarıyla easysoftun (http://www.easysoft.com/) interbase, oracle sybase...
mysql'in myODBC ..
firebirdin sitesinde Firebird ODBC driveri diye kendi driverları var.
dbase,access,paradoxunki zaten windowsla geliyor,,
başta onlarla yapabilirsin..
yapacağın bir listedene tanımlı odbc driverini seçtirip eğe bağlantı kurabiliyorsa tablolarını öğrenip bunları sql ile create etmen..
iyi çalışamlar
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Genarate SQL Script
Biraz geç oldu ama bana da bu tür birşey lazım. Özellikle SQL Server için trigger ve stored procedure kodlarını çıkartmam lazım. Alan tanımları ve kayıtların aktarılmasında sorunum yok gibi. Konu ile ilgili somut bir gelişme varmı diye sorayım dedim.
Şaban Şahin AKMAN