Merhaba
Neredeyse 1 tam gündür uğraştığım ancak çözemediğim bir sorunumu yazmak istiyorum. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Basit 2 satırlık bir kod var. Kod ile ClipBoard'da bulunan içeriği, RunTime oluşturduğum WebBrowser nesnesine yapıştırıyorum. Kod bloğu aşağıda İlk verdiğim kod bloğunda problem yok. Ancak ikinci verdiğim kod bloğu paste satırında "EOleException : Belirtilmeyen Hata" hatası veriyor. İkinci kod bloğundaki değişiklik görüldüğü gibi basit. Bende mi sorun var
if SaveDialog1.Execute then
begin
WebBrowser1.OleObject.document.selection.createRange().execCommand('Paste');
sHtml.Add(WebBrowser1.OleObject.document.body.innerHTML);
sHtml.SaveToFile(SaveDialog.FileName);
end;
Evet gercekten cok ilginc, yanlis anlamadiysam eger if SaveDialog.... kismini devre disi birakinca kodunuz hata veriyor. Peki bunlarn disinda tanimladiginiz nesneler, yazdiginiz kodlar vs. nedir yazabilirmisiniz cunku alakasiz bir hata.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Kodlar hazırladığım uygulamadan alıntıdır. Aşağıda çok basit bir uygulama hazırladım. Eğer sizde denerseniz hatayı görebilirsiniz.
Yeni proje oluşturup form üzerine sadece bir Button ve SaveDialog eklemeniz yeterli. Aşağıdaki kodu Button'un OnClick olayına ekleyin. Kod bloğunun çalıştığını göreceksiniz. Daha sonra sadece if bloğunu kaldırıp tekrar deneyin. Hata aldığınızı göreceksiniz.
- Bir arama yaparken karşılaştım bu başlığa. Zaman aşımı olmuş belki de çözmüşsündür ancak çözmüşseniz de bu başlığı görenler için bir çözüm yazmalıydınız. Aksi ise sorun yok, yazıyorum..
Cevabınız için teşekkürler Muharrem bey. Amacım bu kodları kullanarak rtf>html çevrimi yapabilmek idi. Çok sayıdaki belgeyi çevirmem gerektiği için SaveDialog kullanamazdım. SaveDialog kullanmayıncada ilk mesajda belirttiğim hatayı alıyordum. Sizin düzeltme kodlarınızda yer alan aşağıdaki satır problemi çözdü. Navigasyon tamamen bitmediği için create edilmemiş bileşene erişilmek istendiğinde hata veriyordu yani.