Delphi7 ve IdSMTP

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Delphi7 ve IdSMTP

Mesaj gönderen aveysel »

Arkadaşlar;

Ben Delphi7 kullanıyorum ve bir mail gönderme işlemi yapmam gerekiyor bunun için IdSMTP nesnesini kullandım

Host kısmına kendi sunucumdaki smtp adresi olan mail.dijitalturk.com yazdım

username kısmına kendi hesabım olan admin@dijitalturk.com yazdım

şifremi girdim

ve yine kendi hesabım olan veysel@dijitalturk.com adresine mail ımı ulaştırdım ancak sorun şu.

veysel@dijitalturk.com yerine farklı bir mail adresi yazdığımda program hata veriyor. (hotmail e göndermeye çalıştığımda hotmail.com not gateway gibi bir hata veriyor)

Sorunun kendi sunucumdan kaynaklandığını düşünerek farklı uzantılı mail hesaplarından da bu olayı denedim ve hepsinde aynı sorun ile karşılaştım.

AuthenticationType := atnone ve atlogin olarak değiştirsemde hata mesajı veriyor.

Lütfen konu hakkında bana yardımcı olun. Yoksa okulum uzayabilir :(

İlginize şimdiden teşekkür ederim

Veysel
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

ben idSMTP ile problemsiz e-mail atabiliyorum.... Yaptiklarimi soyliyeyim en azindan...

username kısmına butun e-mail adresini degil de e-mail'in user name'ini yaziyorum. Genelde @ isaretinden onceki kısım olabilir ama ayni serverda o username varsa o zaman admin1, admin2 gibi bir user name de olabilir... yani username'i admin olarak deneyin.... Eger smtp serveriniz relay'e kapali ise ki oyle oldugunu tahmin ediyorum o zaman AuthenticationType := atlogin olmali ve sifrenizi dogru olarak yazmis olmaniz gerekli.
Bunlari bir deneyin sonuc alacaginizi umuyorum....