Merhabalar.
Tablodaki string bir alana dataset ile bağlantılı bir dbcheckbox'ın değerini kayıt ediyorum.kaydı tekrar çağırdığımda alanın değerinin True olmasına karşılık dbcheckbox'ın işaretli olmadığını görüyorum.Daha önce BDE ile aynı dataya bağlanırken bu sorun yoktu.Data bağlantısı için IBDataset kullanmaya başladıktan sonra bu sorun ortaya çıktı.Yaptığım incelemede veritabanındaki kaydı çağırdığımda değerinin "True " olduğunu gördüm.Dbcheckbox'ın ValueChecked özelliğini "True;True " veya "True " yapmama rağmen hala işaretli gelmiyor.Ancak dbcheckbox'ın valueChecked ve valueunchecked değerlerinin karakter sayıları aynı olduğunda yeniden kaydettiğim veriler işaretli olarak geliyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
DbCheckbox
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhabalar
String alana değerleri "True" ve "False" diye kaydediyorum yani standart değerlerini kullanıyorum.Ben bunu sizin de söylediğiniz şekilde "E" ve "H" kullanarak veya değerleri "Truee" ve "False" yaparak çözebiliyorum.yani buradan anladığım Dbcheckbox'ın valuechecked ve valueunchecked değerlerinin karakter sayıları aynı olduğu zaman problem yok.Benim anlamadığım aynı datayı aynı kodları BDE ile kullanırken sorun yoktu.IBDataset kullanmaya başladığımda bu sorunla karşılaştım.Soruda da anlattığım gibi veriyi datadan çektiğim zaman değeri "True" ise "True " olarak görüyorum.Aynı şey diğer string değerler için de geçerli.Birçok string karşılaştırması yaptığım yerlerde Trim kullanmam gerekiyor.
Teşekkür ederim.
String alana değerleri "True" ve "False" diye kaydediyorum yani standart değerlerini kullanıyorum.Ben bunu sizin de söylediğiniz şekilde "E" ve "H" kullanarak veya değerleri "Truee" ve "False" yaparak çözebiliyorum.yani buradan anladığım Dbcheckbox'ın valuechecked ve valueunchecked değerlerinin karakter sayıları aynı olduğu zaman problem yok.Benim anlamadığım aynı datayı aynı kodları BDE ile kullanırken sorun yoktu.IBDataset kullanmaya başladığımda bu sorunla karşılaştım.Soruda da anlattığım gibi veriyi datadan çektiğim zaman değeri "True" ise "True " olarak görüyorum.Aynı şey diğer string değerler için de geçerli.Birçok string karşılaştırması yaptığım yerlerde Trim kullanmam gerekiyor.
Teşekkür ederim.