Seri Port
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Seri Port
İyi Çalışmalar
Sistemde Çalışan bir programın.. Seri Porta gönderdiği verileri nasıl yakalayabiliriz.
Sistemde Çalışan bir programın.. Seri Porta gönderdiği verileri nasıl yakalayabiliriz.
-
- Üye
hocam bunun için önce haberleştiğin cihazın protokulunu (nasıl haberleştini) bilmen gerekir yani cihazın dilini bilmen lazım
comport haberleşme çift yönlüdür cihaz size başlangıç bilgisini gönderiri siz onu yorumlarsınız tekrar cihaza bilgi gönderirsiniz (sadece veri akışının sağlanması için gerekli karakter. bilgiden kastım o)
astmp protokulunu incele derim. tabi bunu yanında kablo yapısıda önemli standart com bağlantı kablo yapısı
1-) Beyaz
2-) Sarı
3-) Kırmızı
4-) Turuncu
5-) Siyah
6-) Kahve
7-) Mavi
8 -) Yeşil
1-) Beyaz
2-) Kırmızı
3-) Sarı
4-) Kahve
5-) Siyah
6-) Turuncu
7-) Yeşil
8 -) Mavi
bu şekildedir(9FS) koyu yazdıklarımı bağlasan haberleşme sağlarsın
2 - transmit
3- receive
5 - graund
yani kısaca gönderme alma ve topraklama
/// delphide uygulama yazacaksan apro bileşenlerden yararlanabilirsin (apdcomport)
comport haberleşme çift yönlüdür cihaz size başlangıç bilgisini gönderiri siz onu yorumlarsınız tekrar cihaza bilgi gönderirsiniz (sadece veri akışının sağlanması için gerekli karakter. bilgiden kastım o)
astmp protokulunu incele derim. tabi bunu yanında kablo yapısıda önemli standart com bağlantı kablo yapısı
1-) Beyaz
2-) Sarı
3-) Kırmızı
4-) Turuncu
5-) Siyah
6-) Kahve
7-) Mavi
8 -) Yeşil
1-) Beyaz
2-) Kırmızı
3-) Sarı
4-) Kahve
5-) Siyah
6-) Turuncu
7-) Yeşil
8 -) Mavi
bu şekildedir(9FS) koyu yazdıklarımı bağlasan haberleşme sağlarsın
2 - transmit
3- receive
5 - graund
yani kısaca gönderme alma ve topraklama
/// delphide uygulama yazacaksan apro bileşenlerden yararlanabilirsin (apdcomport)
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye
hocam aynı durum benim başımada gelmişti sadece 3 tane display ledi kontrol etmem gerekiyordu aradım taradım firmayı buldum allah razı olsun bana delphi programlarını komple kodunu gönderdiler
bariyer sistemlerini bildiğim kadarıylada sayılı firmalar ilgileniyor muhtemelen biraz daha kapsamlı araştırma yaparsan firmaya ulaşabilirsin.
dediğim gibi protokolu bilmeden kontrol etmen çok zor forum içinde bu işle daha kapsamlı uğraşan arkadaşlar varsa belki onlar yardımcı olabilirler.
eğer protokole ulaşırsan sana burdan yardım edebilirim.
bariyer sistemlerini bildiğim kadarıylada sayılı firmalar ilgileniyor muhtemelen biraz daha kapsamlı araştırma yaparsan firmaya ulaşabilirsin.
dediğim gibi protokolu bilmeden kontrol etmen çok zor forum içinde bu işle daha kapsamlı uğraşan arkadaşlar varsa belki onlar yardımcı olabilirler.
eğer protokole ulaşırsan sana burdan yardım edebilirim.
En son true_false tarafından 30 Tem 2007 05:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
Bilgisayardan bariyere doğru giden com portu bir kablo ile aynı bilgisayarın 2. com portuna bağlayın.
Hyperterminal i açıp, 2. com portu dinlemeye alın. Bu arada bariyere komut gönderen yazılımı çalıştırın.
Bariyere aç komutu gönderdiğinde Hyperterminal ile yakalamanız lazım.
Şematik olarak şöyle:
Bilgisayar COM1 -> Bilgisayar COM2
Hyperterminal i açıp, 2. com portu dinlemeye alın. Bu arada bariyere komut gönderen yazılımı çalıştırın.
Bariyere aç komutu gönderdiğinde Hyperterminal ile yakalamanız lazım.
Şematik olarak şöyle:
Bilgisayar COM1 -> Bilgisayar COM2
-
- Üye
-
- Üye
@ikurt07 hyper terminali bir uygulamama denedim yaptığım yazılımdan com2 'ye veri gönderdim bunuda hyper terminalden dinlemeye çalıştım ama bende port kullanımda hatası aldım.
bir düşünce nekadar etkili olur bilemem ama bariyer'i manuel açmayı denesen yazılıma bulaşmayıp acaba bu şekilde comporta veri düşecekmi ?
bir düşünce nekadar etkili olur bilemem ama bariyer'i manuel açmayı denesen yazılıma bulaşmayıp acaba bu şekilde comporta veri düşecekmi ?
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
Bu işi yapan yazılımlar var, onlardan denedin mi ?
Ref : http://www.lammertbies.nl/comm/cable/RS ... nitor.html
Ref : http://www.lammertbies.nl/comm/cable/RS ... nitor.html