s.a
program ile msn konuşmamaızı yaptığımız kişini ip adresini nsıl alırız?
msn ip
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dosya alışverişi gibi durumlarda Başlat / Çalıştırdan CMD yazıp dos komut satırına çıkınca netstat -n komutu ile gelen giden ip adresleri görünüyor.
- CommView programı ile gelen giden paketlerin loglarında da bulabilirsiniz.
- Diğer yandan bunu illaki de delphi ile yapıcam diyorsanız öncelikle Windows Network hakkında bilgi edinin, ondan sonra port dinleme vb. konular için açılan başlıkları takip edin.
Kod: Tümünü seç
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP 10.0.0.14:3537 203.195.136.156:2869 ESTABLISHED
Bu ornekte bu IP 10.0.0.14 sizin adresiniz, 203.195.136.156 karşı tarafın IP
- Diğer yandan bunu illaki de delphi ile yapıcam diyorsanız öncelikle Windows Network hakkında bilgi edinin, ondan sonra port dinleme vb. konular için açılan başlıkları takip edin.
hocam çok sağol yalnız ben forumda dün baya bir araştırma yaptım ip almayla ilğili bir sonuc bulamadım.
dos komutlarından bunun yapıldığını biliyorum ama dediğiniz gibi bu veri alş erişi srasında oluyor.
ben aslında msn de konuştuğumuz kişilerin ip loglarını tutmak istiyorum kodunu bulamadım:)
ben slında bu konuda yardım istemiştim.
dos komutlarından bunun yapıldığını biliyorum ama dediğiniz gibi bu veri alş erişi srasında oluyor.
ben aslında msn de konuştuğumuz kişilerin ip loglarını tutmak istiyorum kodunu bulamadım:)
ben slında bu konuda yardım istemiştim.
MSNTurk projesinde o kadar ilerlemedim ancak mevcut MSN8 protokolüne göre diyalog server aracılığı ile yapıldığından remote host olarak 212... ile başlayan sunucu IP'si görünüyor...
- Dosya gönderme olayında MSNserver aradan çıkıyor olmalı ki ancak o zaman IP görünüyor oluyor. Yani sıradan diyaloglarda IP'nin görünmediğini sanıyorum. Başka herhangi bir yazılımda aksini tecrübe etmişseniz yazın buna göre çalışma yapayım ve mümkünse IP okumayı MSNTurk'e ekleyim.
- Dosya transferi denedim protkol içerisinde INV ile çağrı geldi ve msmsgsinvite bilgisini bana yolladı ve dosya gönderme talebi olduğunu bildirdi. Bunu kabul edip TCP Stream akışı açmam gerekecek ama açık söyleyim iş yoğunluğum ve yeni bebek nedeni ile şimdilik bununla uğraşamam.
- Dosya gönderme olayında MSNserver aradan çıkıyor olmalı ki ancak o zaman IP görünüyor oluyor. Yani sıradan diyaloglarda IP'nin görünmediğini sanıyorum. Başka herhangi bir yazılımda aksini tecrübe etmişseniz yazın buna göre çalışma yapayım ve mümkünse IP okumayı MSNTurk'e ekleyim.
- Dosya transferi denedim protkol içerisinde INV ile çağrı geldi ve msmsgsinvite bilgisini bana yolladı ve dosya gönderme talebi olduğunu bildirdi. Bunu kabul edip TCP Stream akışı açmam gerekecek ama açık söyleyim iş yoğunluğum ve yeni bebek nedeni ile şimdilik bununla uğraşamam.
-
- Kıdemli Üye
@mrmarman;
Evet bahsettiğin gibi dosya transferi, sesli ve görüntülü görüşme durumlarında server clientlere birbirlerinin ip adresini gönderiyor ve direkt iletişime geçmelerini sağlıyor.Normal konuşma esnasında karşı tarafın ip bilgisini almak şu an için imkansız.Bir de şöyle bir soru geliyor aklına insanın, msnde konuştuğumuz kişinin ip bilgisi bizim ne işimize yarayacak?
Kolay gele..
Evet bahsettiğin gibi dosya transferi, sesli ve görüntülü görüşme durumlarında server clientlere birbirlerinin ip adresini gönderiyor ve direkt iletişime geçmelerini sağlıyor.Normal konuşma esnasında karşı tarafın ip bilgisini almak şu an için imkansız.Bir de şöyle bir soru geliyor aklına insanın, msnde konuştuğumuz kişinin ip bilgisi bizim ne işimize yarayacak?
Kolay gele..
msn live üzerine msgplus yükledikten sonra IpGet diye bir script var. Karşı tarafın Gerçek IP sini gösteriyor. onun içindeki kodlara bakabiliyorsunuz. Belki ordan birşeyler çıkartırsınız..
linki : http://www.msgpluslive.net/scripts/view/108-IPGet/
linki : http://www.msgpluslive.net/scripts/view/108-IPGet/