Formdaki yapılan değilişiklikler exeyi etkilemiyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
namelesshero
Üye
İletişim:

Formdaki yapılan değilişiklikler exeyi etkilemiyor

Mesaj gönderen namelesshero »

Form üzerinde yaptığım herhangi bir değşiklikten sonra F9 ile Run dediğimizde değişikliğin olmadığını görüyorum. Ama kod kısmmında ekleme, çıkarma ve değişiklik yaptığım zaman derlemeden sonra değişiklik oluyor.

çok acil bana yardım ederseniz sevinirim.

çalıştığım dosyaların öznitelikleri arşiv yada salt okunur değil.
o{-0-}o
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Çok acil dediğin için cevap vermeyi reddediyorum ama zor durumda kalmaman için şunu açıklığa kavuşturman gerektiğine inanıyorum :

- Form üzerinde yaptığım herhangi bir değşiklikten derken ne tür değişiklikler ? Örneğin formunun boyutlarını değiştirdin diyelim, Formun WindowState değeri properties kısmında wsMaximized kalmışsa projen ne yapsın. Bu durumda yeni bir proje aç ve formun ayarlarını bir yere not ederek aynısını mevcut projende uygula...
Resim
Resim ....Resim
namelesshero
Üye
İletişim:

çok özür diliyorum

örnek olarak

form üzerindeki butonun adını değiştiriyorum, formun captionını değiştiriyorum ama derleyipte baktığım zaman değşiiklik yapılmamış gibi görünüyor.
o{-0-}o
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Herhangi bir skin bileşeni mi kullanıyorsunuz ? Bunu kayıtlı kullanıcı olarak mı kullanıyorsunuz ?

- Formun OnCreate, OnActivate vb. eventlerinde proje içinden RunTime değişiklik yapan bir kod var mı ? Kendi kodlarınızı mı kullanıyorsunuz yoksa başka birisinin yazdığı kodlar üzerinde mi çalışıyorsunuz. Gözünüzden kaçmış olabilir.
Resim
Resim ....Resim
NeverFear
Üye

Mesaj gönderen NeverFear »

biraz garip olacak ama ...
exe dosyanı oluşturmadan önce yaptığın değişiklikleri kaydediyor musun
namelesshero
Üye
İletişim:

Kendi Kodlarımla çalışma yapıyorum OnActive ve OnCreate olaylarındaki olayları iptal ederek denedim ama yine olmadı. benimde başıma ilk defa böyle bir hata geldi. herhangi bir skin yada demo compenentler kullanmıyorum.

Yardımınızı bekliyorum.
o{-0-}o
aseka

Mesaj gönderen aseka »

--
En son aseka tarafından 18 Mar 2008 02:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
namelesshero
Üye
İletişim:

Project menüsünden Compile işlemlerinide yaptım ama hiç bir farklılık yok.en iyi çözm olarak ise bütün projeyi yeni bir appilcation ekranına taşımak olacak..
o{-0-}o
aseka

Mesaj gönderen aseka »

--