sel.al.arkadaşlar.view lar hakkında epeyce bi arama yapmama rağmen kafama takılan bi kaç şey var.
orneğin bi fatura tablom var ve birde hizmet tablom var.fatura kayıtlarımı şu şekilde database de tutuyorum.faturalar tablosunda fatura bilgisi.hizmetler tablosundada faturanın detayını tutuyorum.hizmetler tablosu sadece fatura detay olarak kullanılmıyor tabiki.bi fatura detay tablosu açmak yerine hizmet tabloma bi fatura no alanı açarak hem hizmet hemde fatura detay olarak kullanıyrum.
şimdi projede oluşturulmuş tüm fatura ve detaylarını viewlarda da tutmak istiyorum.yapmak istememdeki sebep hizmet tablom çok aktif bi tablo.sürekli güncelleme ekleme ve silme işlemleri yapılıyor ve kayıt sayısı da 1 milyonun üzerinde.fatura ve detayını tablolardan okumak yerine bunları view lardan okumam performans açısından bana bi fayda sağlarmı.eğer sağlarsa böyle bi view yapısını nasıl oluşturabilirim.bir diğer sıkıntı ise fatura ve detay ın kayıt sayısı bi hayli fazla .bu kayıtları view da tutmak sıkıntı çıkarırmı.
view lar hakkında
s.a.
öncelikle şunu belirteyim view tablo değil. kayıtlarınız fiziksel olarak gene hareketler tablonuzda durur.
ben olsam view yerine sp kullanırım. view belki listeleme işleri için kullanırım.
hareketler tablosundaki kaydın faturanın mı yoksa hizmet in mi hareketi olduğunuda ayırmak için bir alana ihtiyacın var (gibi görünüyor).
birde tek view ile hem fatura hemde hareket bilgilerini çekemezsin.
(mssql de birden fazla dataset dönüyor ama fb de bu yok). iki ayrı view yapman lazım yada tek view da her kayı için fatura bilgilerinide döndürmen lazım.
....
kolay gelsin.
öncelikle şunu belirteyim view tablo değil. kayıtlarınız fiziksel olarak gene hareketler tablonuzda durur.
viewlar hazır sql komutlarıdır. bol join li karışık sqlleri tablo gibi kullanmanıza imkan verir (tabiki bol join veya karışık olması şart değil)...tüm fatura ve detaylarını viewlarda da tutmak istiyorum..
ben olsam view yerine sp kullanırım. view belki listeleme işleri için kullanırım.
hareketler tablosundaki kaydın faturanın mı yoksa hizmet in mi hareketi olduğunuda ayırmak için bir alana ihtiyacın var (gibi görünüyor).
birde tek view ile hem fatura hemde hareket bilgilerini çekemezsin.
(mssql de birden fazla dataset dönüyor ama fb de bu yok). iki ayrı view yapman lazım yada tek view da her kayı için fatura bilgilerinide döndürmen lazım.
....
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim