Firebirdde table ve Query sorunu
-
- Üye
- İletişim:
Firebirdde table ve Query sorunu
Arkadaşlar hepinize çözümü kolay bol kodlu günler diliyorum. Uzun süredir access veri tabanı ile programlar yapıyorum. Artık veri tabanını değiştirme zamanı geldide geçiyor. Uzun araştırmalar sonucu firibirdde karar kıldım. çalışmalara başladım. firebird 1.5 i kurdum. veri tabanı yönetim programını kurdum. delphidene de bağlantıyı yaptım.buraya kadar şey normal. sorun şurada ben accesde otomatik sayı alanları kullanıyorum. burda kullanmak istiyorum. table kontolü kullandığımda navigatör ve dbgrdide sıkıntı yok. yeni kayıt açlıyor. fakat post ettiğimde otomatik sayı alanından dolayı hata veriyor. query kullandığımda ortomatik sayı alanı kısmını query üzerinden ayarlıyorum. ancak bu defada navigaör aktif olmuyor. yani veri gönderemiyorum veri tabanına. bana yardımcı olacak arkadaşara şimdiden teşekkür ederim. birde türkçe derli toplu bir firibird kaynağı var mı?saygılar....
s.a.
aşağıdaki linki bir incele istersen.
@Fatih olayı çok güzel anlatmış..
viewtopic.php?t=9847&highlight=autoinc+firebird
aşağıdaki linki bir incele istersen.
@Fatih olayı çok güzel anlatmış..
viewtopic.php?t=9847&highlight=autoinc+firebird
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Ibexbert kullanıyorsan
iyelimki tablede Sıra_No alanın PK olarak belirlensin bu alan otomatik sayı üreteceği için buna bir Genarators atayacaksın Genarators sekmesine gelip sağa tıklayarak new genarators deyin
Name : örneğin GEN_SIRA olsun
Value : 0 olarak kalsın
commit edin veritabanındaki isimiz bitmiş olacak Ibexbert i kapatabilirsiniz
delphiyi açın
IBDataSet kullanıyorsanız ve gerekli sql ve bağlantılarınız tamam ise Genaratorfieldı seçtiğinizde Genarotor bölümünde GEN_SIRA yı göreceksiniz(combada),Fields bölümüde hangi alanımız PK olarak ayarlanmış ise ki ben burda Sıra_No olarak belirlemiştim onu seçiyorsunuz.On new rekord ayrı seçili kalsın tamam deyin artık yeni kayıt eklemelerinde otomatik sayınız üretilecektir
Kolay gelsin

Name : örneğin GEN_SIRA olsun
Value : 0 olarak kalsın
commit edin veritabanındaki isimiz bitmiş olacak Ibexbert i kapatabilirsiniz
delphiyi açın
IBDataSet kullanıyorsanız ve gerekli sql ve bağlantılarınız tamam ise Genaratorfieldı seçtiğinizde Genarotor bölümünde GEN_SIRA yı göreceksiniz(combada),Fields bölümüde hangi alanımız PK olarak ayarlanmış ise ki ben burda Sıra_No olarak belirlemiştim onu seçiyorsunuz.On new rekord ayrı seçili kalsın tamam deyin artık yeni kayıt eklemelerinde otomatik sayınız üretilecektir
Kolay gelsin
-
- Üye
- İletişim:
tekrar selam
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben ıbexpert programında database oluştruyorum. table olluşturuyorum. Id alanını otomatik sayı yapacam. oluştururken autoinc alanından trigger kısmından yeni trigger creat ediyorum ama hata veriyor. -104 hatası bu nedir. ıbexpertten data kısmından kayıtt girerken ıd kısmını elle verisem giriyor ama vermezsem girmiyor. sanırım otomatik sayı ürettiremiyorum. bir defa yaptım am nasıl yaptığımı bulamıyorum. delphiden bağlanırken table bağlanıyorum. ancak query de -204 hatası alıyorum ve active olmuyyor. bu nedir. birde querylerle kayıt yapabiliyormuyum. bana yardımcı olun arkadaşlar. accesden usandım artık. gerçi onunda iyi tarafı sorgular oluşturup sql ini alabiliyorduk. herkese selamlar
tablede kullanabilirsin ama veri girişinde ve güncellenesi için IBDataSet kullanın IBDataSet bağlantılarını yaptıktan sonra IBDataSet i sağa tılayarak data editordendelphiden bağlanırken table bağlanıyorum
Get table
Dataset
Select Premarykey
Genarotor sql sini sırası ile tıklayarak sql kodlarının otomatik yazılmasını sağlayın bu işlemleri yaptı iseniz veri girme probleminiz olmaması gerekir.
Id alanını otomatik sayı için Ibexpert tarafından alananı PK olarak işaretli ise otomatik sayı üretilecek alan için Genarators yapınız ve yukarıda tarif ettiğim şekilde IBDataSet e ayarlayınız. Kolay gelsin