Güvenlik
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Güvenlik
Arkadaşlar ben yeni bir projeye başladım 2 yıl içinde bitecek projem fakat bi sorunum var ben program ilk açıldığında şifre istemesini istiyorum daha sonraki açılmalarında şifre falan istemesin programın ilk açıldığında şifre istecek bide program bazı şeyleri windowsun içine system içine falan atsın maksat programı birisi kopyalarsa programfilesten başka bilgisayarda çalışmasın dosya eksik olduğu için böylece beleşden programımı kullanamıyacaklar program ben bitirdim diyelim şöyle olmasını istiyorum programın setupuna şifre koyacam gerçi programı sattığım kişi şifresini söyler millete herkes kullanır ama bununda çözümü var buarada setupa şifre koymayı biliyorum ben her neyse ikinci olaraksetup bazı dosyaları bu dosyalar olmadan prgram açılmıyacak yani gereksiz dosyalarda olabilir mesala öylesine system dosyası yada txt dosyası kopyalacak windowsun içine fakat bitane değil 3, 4 tane atıcak windowsun içine onlar olmadan çalışmıcak program açılırken o dosyaraı arıyacak böylece başka bir bilgisayara kopyalandığında program o dosya olmadığı için çaılşmıcak
3. olarak programı kurduktan sonra ilk çalışmaya başladığında şifre isteyecek şifre yanlışsa program çalışmıyacak doğruysa çalışacak adam şifreyi doğru yazdı diyelim ilk kez programı çalıştırdığında şifreyi okeyledi bidahaki açılışında program şivre açılmıyacak .... bu işlemleri nasıl yapabilriirm arkadaşlar çok önemli bişey bu yardım ederseniz sevinirim bu arada zeydin palanın delphi 7 kitabını aldım güzelmi bu kitap??
3. olarak programı kurduktan sonra ilk çalışmaya başladığında şifre isteyecek şifre yanlışsa program çalışmıyacak doğruysa çalışacak adam şifreyi doğru yazdı diyelim ilk kez programı çalıştırdığında şifreyi okeyledi bidahaki açılışında program şivre açılmıyacak .... bu işlemleri nasıl yapabilriirm arkadaşlar çok önemli bişey bu yardım ederseniz sevinirim bu arada zeydin palanın delphi 7 kitabını aldım güzelmi bu kitap??
bu konu daha once forumda konusuldu. Turbopower'in OnGuard isimli ucretsiz component seti bu istediklerinizi yapmanız icin en iyi cozumdur.
Sitedeki 3. Parti bileşenler kısmında linki var...
http://sourceforge.net/projects/tponguard/
Kolay gelsin....
Sitedeki 3. Parti bileşenler kısmında linki var...
http://sourceforge.net/projects/tponguard/
Kolay gelsin....
Selamlar ;
@Fahrettin Abi`nin de söylediği gibi istediğim tüm işlemleri TPOnGuard ile yapabilirsin örnekleri Examples klasöründe mevcut ayrıca , Zeydin palanın kitabına gelince. eğer başlangıç seviyesinde isen zeydin palanın kitabı senin için iyi. fakat daha professional kitaplar marco cantu ve ruhber barengi ( yazım hatası olabilir ruhber barengide ) ,,,, bu kişilerin kitapları delphi konusunda en iyileri. bende marco cantu nun kitabı var çok memnunum.
Kolay Gelsin ...
@Fahrettin Abi`nin de söylediği gibi istediğim tüm işlemleri TPOnGuard ile yapabilirsin örnekleri Examples klasöründe mevcut ayrıca , Zeydin palanın kitabına gelince. eğer başlangıç seviyesinde isen zeydin palanın kitabı senin için iyi. fakat daha professional kitaplar marco cantu ve ruhber barengi ( yazım hatası olabilir ruhber barengide ) ,,,, bu kişilerin kitapları delphi konusunda en iyileri. bende marco cantu nun kitabı var çok memnunum.
Kolay Gelsin ...
Mastering Delphi 5 - SYBEX
Yazar : Marco Cantu
Türkçe Basım Editörü : Dr. Cahit Akın
Yazın Evi : ALFA
Ben bu kitap ile başladım.
Birde benim Delphi el kitabım var bunu yeni aldım bu ileriki zamanlarda çok işine yarıcak. Her seviyede delphi kulanıcısının elinde bulunması gereken bir kitap...
Kitap Adı : İnternet Programlama
Yazarlar : Mustafa Yağımlı ve Fevzi Akar
Yayın Evi : BETA
Saygılar Kolay Gelsin
Yazar : Marco Cantu
Türkçe Basım Editörü : Dr. Cahit Akın
Yazın Evi : ALFA
Ben bu kitap ile başladım.
Birde benim Delphi el kitabım var bunu yeni aldım bu ileriki zamanlarda çok işine yarıcak. Her seviyede delphi kulanıcısının elinde bulunması gereken bir kitap...
Kitap Adı : İnternet Programlama
Yazarlar : Mustafa Yağımlı ve Fevzi Akar
Yayın Evi : BETA
Saygılar Kolay Gelsin
Bide onguardın içinde ExmachidID gördüm machine ID user Id falan numaralarını çıkartıyor ben yaptığım programı mesela birine verdim sadece o makinada çalışmasını istiyorum yani başka bir bilgisayra kopyalandığında çalışmıyacak bu onguardın içinde varmı yada nasıl yapılır bide gine onguardda programı 30 günlük yapıyon süre bitince açılmıyor şifre verince gine çalışıyopr istersen 1 günlük bile şifre verebiliyorum tarihi ileri yada geri alınca çalışmıyor ama kırılması çok basit oluyor programın dizinindeki ini dossyasını silip tarhi şifreyi aldığın tarihe getiriyon şifreyi basştan yazıyon çalışıyor basit bir şekilde kırılıyor yani bu onguardın içinde kırılması olanaksız yada zor kırılan proje yokmu bütün projelerde ini dosyası yapıyor onun yerine regedite yazılmazmı kodu yada aynı dizinde olmazın ini dosyası systeme falan atsın yardım ederseniz sevinirim bu onguarddaki hangi proje ne işe yarar nasıl kullanılır güzelmi vs.....
Re: Güvenlik
merhabalar
ben programımı istoolla paket haline getirdim ve hiç bir güvenlik kodu yazmadım. txt, ini ,system dosyası, regedit filanda oluşturmadım.
sattığım kişilerede setup cd sini vermeyi düşünmüyorum.
ama yukarıdaki kodu okuyunca şu soru kafama takıldı.
programı kurduğum bilgisayardan exesini başka makinelere kopyaladıkları zaman program çalışacak mı
teşekkürler...
Anonymous yazdı:ikinci olaraksetup bazı dosyaları bu dosyalar olmadan prgram açılmıyacak yani gereksiz dosyalarda olabilir mesala öylesine system dosyası yada txt dosyası kopyalacak windowsun içine fakat bitane değil 3, 4 tane atıcak windowsun içine onlar olmadan çalışmıcak program açılırken o dosyaraı arıyacak böylece başka bir bilgisayara kopyalandığında program o dosya olmadığı için çaılşmıcak
ben programımı istoolla paket haline getirdim ve hiç bir güvenlik kodu yazmadım. txt, ini ,system dosyası, regedit filanda oluşturmadım.
sattığım kişilerede setup cd sini vermeyi düşünmüyorum.
ama yukarıdaki kodu okuyunca şu soru kafama takıldı.
programı kurduğum bilgisayardan exesini başka makinelere kopyaladıkları zaman program çalışacak mı

teşekkürler...
Eğer veritabanı kullanıyorsan sadece programı kopyalamaları yetmez. Ama diğer bilgisayara veritabanını bi şekilde kurarlarsa o zaman çalışacaktır.
Çok basit bi önlem için kendi dizinin haricinde windows altına veya başka bi yere dosya at açılışda kontrol ettir yoksa program çalışmasın.
Yalnız bu çok basit bi önlemdir. Aşması çok kolaydır.
Çok basit bi önlem için kendi dizinin haricinde windows altına veya başka bi yere dosya at açılışda kontrol ettir yoksa program çalışmasın.
Yalnız bu çok basit bi önlemdir. Aşması çok kolaydır.
viewtopic.php?t=9722&start=0&postdays=0 ... ight=crack
Burada bişeyler yazmaya çalışmıştım. İsterseniz bi bakın. Yaralı olacağını düşünüyorum...
Burada bişeyler yazmaya çalışmıştım. İsterseniz bi bakın. Yaralı olacağını düşünüyorum...
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
merhabalar
şu an onguardı kullanmak istemiyorum, sadece programın kopyalanıp çalıştırılmasının önüne geçmek istiyorum. (setup cd sini kullenıcıya vermiycem.)
query arkadaşım demişki
bu kopyalattığım dosyaları nerden kontrol ettirmeliyim.
dosyalar yoksa nasıl davranmalıyım.
bu kopyalattığım dosyalar txt dosyası olabilirmi?
bu konuda küçük bir örnek verebilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler
şu an onguardı kullanmak istemiyorum, sadece programın kopyalanıp çalıştırılmasının önüne geçmek istiyorum. (setup cd sini kullenıcıya vermiycem.)
query arkadaşım demişki
böyle birşey yapmak istiyorum bu konuda nasıl güvenliği arttırabilirim.Çok basit bi önlem için kendi dizinin haricinde windows altına veya başka bi yere dosya at açılışda kontrol ettir yoksa program çalışmasın.
bu kopyalattığım dosyaları nerden kontrol ettirmeliyim.
dosyalar yoksa nasıl davranmalıyım.
bu kopyalattığım dosyalar txt dosyası olabilirmi?
bu konuda küçük bir örnek verebilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler
Her türlü dosya olur. Ama ismini şöle sistem dosya isimlerine yakın şeylerden bul. İstool la yaptığını sölemişin mesela sysresel.dll diye bi dosya(dosya adı örnektir sen belirle) oluştur. Bunu windows\system dizinine at
Bunu FormCreate de at sanırım istediğin hallolur.
Kolay Gelsin.
Kod: Tümünü seç
if FileExists('c:\windows\system\sysresel.dll')
then ................................
else ...................................
Kolay Gelsin.