Merhaba
Tablomdaki tarih alanını default değer olarak getdate() olarak tanımladım ve ben her değer girdiğimde bu alan otomatik olarak tarih ve saat değeri giriliyor.
Fakat ben sadece tarih değerinin girilmesini istiyorum.Nasıl yapabilirim.
Getdate() metodunda sadece tarih değeri girilmesi (Çözüldü)
-
- Üye
Getdate() metodunda sadece tarih değeri girilmesi (Çözüldü)
En son kahraman1285 tarafından 16 Eki 2007 09:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba,
Tablodaki alan tipi Date ise sadece tarih girilebilir, ama sanırım sizin alantipi Datetime, konu bununla ilgili olsa gerek, kontrol edermisiniz.
Tablodaki alan tipi Date ise sadece tarih girilebilir, ama sanırım sizin alantipi Datetime, konu bununla ilgili olsa gerek, kontrol edermisiniz.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Üye
-
- Üye
Naile Hanım
Cevabınız için çok teşekkürler. Keşke foruma bi kaç gün önce bakıp cevabınızı okusaydım.
Çözüme yönelik bir cevap alamayınca ben de bugün sizin verdiğiniz koda göre daha iptidai bir yöntemle aynı sizin tavsiye ettiğiniz gibi saat değerini 00:00:00
yapan bir trigger yazarak sorunu geçici olarak çözmüştüm.
Tabii sizin yönteminizin daha profesyonel ve pratik ilginiz ve cavabınız için teşekkürler.
Benim çözüm için için kullandığım trigger ise: (Sağ elimle sol kulağımı göstermek gibi oldu ama
)
Cevabınız için çok teşekkürler. Keşke foruma bi kaç gün önce bakıp cevabınızı okusaydım.

Çözüme yönelik bir cevap alamayınca ben de bugün sizin verdiğiniz koda göre daha iptidai bir yöntemle aynı sizin tavsiye ettiğiniz gibi saat değerini 00:00:00
yapan bir trigger yazarak sorunu geçici olarak çözmüştüm.
Tabii sizin yönteminizin daha profesyonel ve pratik ilginiz ve cavabınız için teşekkürler.
Benim çözüm için için kullandığım trigger ise: (Sağ elimle sol kulağımı göstermek gibi oldu ama

Kod: Tümünü seç
USE [Restoran]
GO
/****** Object: Trigger [dbo].[Tarih_Gir ] Script Date: 10/15/2007 23:39:11 ******/
SET ANSI_NULLS ON
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GO
ALTER TRIGGER [dbo].[Tarih_Gir ]
ON [dbo].[satislar]
AFTER INSERT
AS
declare @Gun varchar(3)
declare @Ay varchar(3)
declare @Yil varchar(4)
declare @Bugun varchar(20)
declare @BugunDate datetime
BEGIN
set @Gun=convert(varchar(3),day(getdate()))
set @Ay=convert(varchar(2),month(getdate()))
set @Yil=convert(varchar(4),year(getdate()))
set @Bugun=@ay + '.' + @gun + '.' + @Yil
set @BugunDate=convert(datetime,@Bugun)
update satislar
set tarih=@bugundate
where garson is null
SET NOCOUNT ON;
-- Insert statements for trigger here
END