@mrmarman
Öncelikle ilgin ve açıklayıcı yazın için teşekkür ederim. Benim sorunum dbGrid bileşeni (standart delphi ile gelen) içerisindeki verileri excel'e aktarmak değil. Onları zaten forumdaki yöntemler ve dediğin gibi döngüler sayesinde aktarıyorum. Benim anlatamadığım nokta şu. dbGrid ile database in içeriğini gösterdikten sonra dbGridin içerisinde ikitane
(DATASET)... diye alan var. bu alanları
"..." butonuna basınca yeni bir pencerede alt kayıtları görüyoruz görüyoruz. (daha önce bu şekilde bir database görmediğim için de ne olduğunu tam olarak anlatamıyorum) Forumdaki bütün dbGrid > Excel veri aktarım metodlarını denedim. Sadece dbGrid'in ilk ana sayfasında ki kayıtları aktarıyor.
(DATASET)... yazan alanlar Excele "(DATASET)" yazısı olarak geliyor. Program içerisinden bu alanı yani sonradan açılan küçük pencereyi getirmek için ShowPopupEditor komutu ile açıyorum. Soru şu : Bu alandaki bilgilere programdan nasıl erişeceğim.
http://rapidshare.com/files/64848202/XMLCevir.rar programın örnek haline buradaki linki kullanarak erişip ne demek istediğimi anlayabilirsin.
(xml ve xta dosyası da mevcut. programı çalıştırdıktan sonra program içerisinden dosyaları senin göstermen gerekmekte)
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.