TableView Enter Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MyOsM
Üye

TableView Enter Sorunu

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa. Kolay gelsin Arkadaşlar

Benim forumda araşatırmama rağmen bulamadığım bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

cxgridinin tableviewi kulllanıyorum grid üzerinde de enter ile geçmessem cancel işlemi devreye giriyor ve mousela girdiğim alanları kaydetmiyor.

Grid üzerinde mousela hareket ettiğimde enter gibi davranması nasıl sağlayabiliriz.

Kayıt işlemini tableview kayıt sayısı kadar döngü ile insert into ile kaydediyorum

Diğer bir hususta cxgridte hint bölümüne gridin üzerine gelince çıkmasını istediğimi yazıyorum fakat showhint gibi bir değer bulamadım hintleri de görüntüleyemiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
MyOsM
Üye

Mesaj gönderen MyOsM »

Arkadaşlar bu konudaki sorunumu aşamadım, daha önce hiç karşılacan arkadışımız yok mu acaba,

Belki size bir fikir çağrıştırır, dikkatimi çeken bi olay var,

Cxgrid de bilgileri giriyorum, girilmeyen boş alanları da kontrol ediyorum.
enter geçmediğim alanlarda kaydet dediğim zaten lütfen alan bilgisini doldurun diyor. lakin o alanda data var üzerinde enter yapınca kaydediyor.

Bir türlü çıkamadım işin içinden yardımlarınız için teşekkürler
MyOsM
Üye

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa.

"cxgridinin tableviewi kulllanıyorum grid üzerinde de enter ile geçmessem cancel işlemi devreye giriyor ve mousela girdiğim alanları kaydetmiyor"

Şeklinde bir sorunum vardı,

cxgrid'in
Optionsbehavior kısmında
focuscelloncycle := true;

Seçeneği ile Hallettim, bu konuyla sıkıntısı olan arkadaşlara belki faydası dokunur.

Saygılarımla ...