ben internetten bilgi okuyan ve bu bilgileri listview companentine ekleyen bir programı yaptım ancak daha da geliştirmem için küçük bir sorunu ortadan kaldırmma gerek.
Bilgileri timer la güncelliyorum ancak;
yeni bir bilgi gelip listview e eklenince bundan haberdar olmak istiyorum.
yani listview in 1. satırına bilgi eklendiğinde benim haberim olacak ve bunu başka bir şekilde gösterecek.örneğin yeni bir form açılacak vs.. vs..
bunun mantığını basitce anlatabilirmisiniz?
şimdiden çok teşekkürler.
basit bir listview sorusu?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sizin dediğinizi yapabilmem için önce xml yi pc ye indirip oradan çekip karşılaştırmam gerekiyor.ama ben direk siteden alıyorum bunu nasıl gerçekleştirebilirim?Battosai yazdı:Haber okuyucu yapmışındır muhtemelen..Kayıt sayısına göre yap diyecem ama haber kaynaklarında çekiyorsan veriyi genelde sabit sayıda haber içerir..onun için gelen verileri eski veriler ile karşılaştır uyuşmayanlar yenilerdir...bunun için eski kayıtlarıda başka bir yerde tutman lazım tabi...
arkadaşlar çok teşekkürler...
ben ilk formun oncreate inde ilk satırı bi edit in text değerine yazdırıyodum. Daha sonra güncelleme procedure u belirlediğim saniyede çalıştığında güncellemeyi yapıyordu. Daha sonra edit in içindeki değerle ilk satırdaki değeri karşılaştırıyordu eger değer aynıysa bi işlem yapmıyordu eger değer farklıysa ilk satırdaki veriyi söylüyordu. daha sonra editin içine en son ki ilk satır ekleniyordu.
formun oncreate eventi
timer2 ın ontimer eventi
benimkinde ses de çıkarıyor bu yüzden ses açıp kapatma olayı olduğundan bir timer daha kullandım
timer3 ün ontimer eventi
timer4 ün ontimer eventi
Not: JvDesktopAlert1 JVCL in bi componenti msn messenger gibi sağ alt köşeden zıplıyo
ayarı mevcut tabiki 4 5 secenke sunmuşlar nasıl çıkmasını istediğini seçiyosun ben programda bi ayarlar alanı yapmıştım ordan kullanıcı kendi belirliyodu.
burdaki hocalarıma yöntemim çok basit kaçıcağını düşünüyorum. Ama bunun daha profesyonel olması benden başka kimsenin umrunda olmazdı sanıyorum
:D (kullanıcılar anlamında kimse)
formun oncreate eventi
Kod: Tümünü seç
Guncelle;
ko1.Text:=TreeView1.Items.Item[1].Text;
timer2 ın ontimer eventi
Guncelle;
if ko1.Text=TreeView1.Items.Item[1].Text then
exit else
if zes.Checked then
begin
JvDesktopAlert1.HeaderText:='Son Güncelleneni Görmek İçin Başlığa Tıklayınız';
JvDesktopAlert1.MessageText:=MForm.TreeView1.Items.Item[1].Text;
JvDesktopAlert1.Execute;
timer4.Enabled:=true;
end
else
Timer3.Enabled:=True;
benimkinde ses de çıkarıyor bu yüzden ses açıp kapatma olayı olduğundan bir timer daha kullandım
timer3 ün ontimer eventi
WindowsMediaPlayer1.URL:=ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\vimdone.wma';
WindowsMediaPlayer1.controls.play;
JvDesktopAlert1.HeaderText:='Son Güncelleneni Görmek İçin Başlığa Tıklayınız';
JvDesktopAlert1.MessageText:=MForm.TreeView1.Items.Item[1].Text;
JvDesktopAlert1.Execute;
timer3.Enabled:=false;
timer4 ün ontimer eventi
ko1.Text:=TreeView1.Items.Item[1].Text;
timer4.Enabled:=false;

burdaki hocalarıma yöntemim çok basit kaçıcağını düşünüyorum. Ama bunun daha profesyonel olması benden başka kimsenin umrunda olmazdı sanıyorum

amatör küme programcı