label
Hata;
begin
if (dm.arizamusterid.AsString = '') or
(dm.arizamusteriadi.AsString = '') or
(dm.arizamusterisoyadi.AsString = '') then goto Hata;
Hata: Application.MessageBox('Müşteri Bilgilerini Boş Geçemezsiniz','Sistem Hata',MB_OK+MB_ICONWARNING);
Exit;
end;
arkadaslar bu kodu kullanıyorum ama musteri bilgilerini girsem bile yine mesaj veriyor ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
begin
(dm.arizamusterisoyadi.AsString = '') then
begin
Application.MessageBox('Müşteri Bilgilerini Boş Geçemezsiniz','Sistem Hata',MB_OK+MB_ICONWARNING);
Exit;
end; //if end
end ; // ilk end
ancak tek bir procedure için extra procedure gerek yok.
exiti de procedure alabilrsin ama exit sadece hhatagosterden çıkar bu durumda. eğer bunu dongude kullanacaksan ve donguyu kıracaksan exit yerine break dene.
procedure hatagoster;
begin
Application.MessageBox('Müşteri Bilgilerini Boş Geçemezsiniz','Sistem Hata',MB_OK+MB_ICONWARNING);
end;
Procedure seninyordam;
begin
(dm.arizamusterisoyadi.AsString = '') then
begin
hatagoster;
Exit;
end; //if end
end ; // ilk end
yardımların için teşekkür ederim kardeş sağolasın ama bir kaydet butonu düşün bu butonun altında 54 tane if .. then kontrolu var yani bir kayıt yaparken 54 yeri kontrol etmesi gerekiyor buna baglı olarak + 2 kombinasyon, kısacası senin verdiğin gibi procedurlerle gidicek olursam heryer procedure dolacak diger orneginde ise kombinasyonlar girdiği zaman içinden cıkılmaz bir hal aloyır , case ile de ugrastım olmuyor biliyorum eski bir yontem pascal alışkanlığı ama bunu goto ile çözmem gerekiyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim
Procedure kontrol;
var
hatagoster:boolean;
begin
hatagoster:=false;
if (dm.arizamusterid.AsString = '') then hatagoster:=true;
if (dm.arizamusterisoyad.AsString = '') then hatagoster:=true;
If hatagoster then
begin
Exit;
end;