şeklinde kullanıyorum tek bir resim aktarmada sorun olmuyor.
Fakat raporda QRSubDetail kullanarak datadaki resimlerin tamamını yada sql sorgu ile istediklerimi aktarmak istiyorum bir türlü beceremedim ve şöyle bir kod kullandım denemek için yinede tek bir resmi tüm QRSubDetail bantta gösteriyor datadaki diğer resimleri vermiyor.
jpeg,bmp de denedim
kaldıki forumda da bu konuda arama yaptım tek resmi gösterebiliyoruz ama tüm datayı rapora aktaramıyorum başka raporloma tavsiyeleri var forumda sadece.teşekkürler
sn unicorn64
demos bölümünden inceledim foruma sormadan önce aynı şeyleri uygululamama rağmen başarılı olamadım.Kaldıki aslında QuickRep bir çok özelliğini ordan yararlanarak öğrendim diyebilirim.
Bir çok arkadaş aslında veritabanına resim kaydediyor fakat QuickRep içine bu resimleri aktarmada nasıl bir yol izliyor ki acaba
Hata kayıt bilgisini tanıyamadığını ifade ediyor. Acaba JvDBImage bileşeninin kaydettiği resim bilgisini tanıyamıyor olabilir mi? Hiç kullanmadım bu bileşeni. JvDBImage bileşeni yerine direk DBImage kullanarak bir kaç kayıt raporlamayı dener misin? Bu durumda hata çıkmayacağını tahmin ediyorum.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
hatasını alıyorum bildiğim kadarı ile DBImage resim göstermede destek vermiyor yada kodla bu işi sağlıyor.O yüzden de jedi kullanıyorum.Ve hala sorunum devam ediyor
DBImage kullanarak sıfırdan kayıt girip öyle denemeni istemiştim zaten. QRImage, QRDBImage eşittir Image, DBImage fakat jedinin bileşenlerini kullanmadığımdan bu JvDBImage nasıl çalışır pek kestiremiyorum. Sanki verileri bunlardan farklı orgnanize ediyor gibi duruyor ya da dikkatimizden kaçan başka bir husus var.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
hocam değiniz gibi baştan DBImage kullanarak yaptım datayı boşaltıp ama değişen bir şey yok DBImage resmi hiç göstermiyor dolayısı ile raporda hiç görüntü yok.Çünkü
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var
a:integer;
begin
For a:=0 to 5 do
begin
form2.QRImage1.Picture:= JvDBImage1.Picture;
end;
next;
form2.QuickRep1.preview;
end;
hocam örnek olarak böyle bir kod yazdım rapora QRSubDetail bant ekleyerek gerekli bağlantıları yaptım ve bant üzerine QRImage ekledim ve 5 kaydı detaybantta göstermesini istedim
aynı kodları beforebrint lere de denedim olmadı.
Rapor bileşeninde QRSubDetail bantta tüm resimleri tek tek göremiyorum.Delphi7 demosta benzer örnek var aynısını yapıyorum yine bitmap hatası veriyor çıldıracağım.Normalde detay bant sql ile her veriyi gösteriyorda resimi niye göstermez anlamadım