forumda da baktım ama aradığımı bulamadım. Daha önceden ledli bir barkod okuyucu kullanıyordum (Champtek SD313). PS/2'den bağlanan bu okuyucuda istediğim editin üzerine gelip okutup hallediyordum forumda çoğu yerde de olduğu gibi. Şimdi ise Metrologic MS5154 lazer barkod okuyucu bağladım ve programımda barkodları okutamıyorum. Ayarlarınıda kontrol ettim okuyucunun bir sorun yok. Hatta şirketimizde kullanılan 'netsim' programıyla denedim onun içinden çalışıyor herşeyi yapabiliyorum barkod okuyucuyla. Comporttan bilgi almamı sağlayan bileşenlerden mi kullanmam gerekiyor? Delphi Türkiye Offline 4'ü indirdim ve içinde yaptığım aramada
şöyle bir yazı buldum. Yani seriport barkod okuyucularda başka kullanma şansı yok sanırım. Emeğinize sağlık...mbozkurt79 14.09.2005 - 14:19:54
arkadaşlar dragon marka rs232 comport bağlantılı bir barkod okuyucu kullanıyorum. delphi de yapmış olduğum programda bu barkod okuyucuyu nasıl kullanabilirim. barkod ukuyucunun okuduğu bilgi programa gelmiyor. nasıl bir tanımlama yapılmalı ? yardımcı olursanız çok sevinicem ..
gkimirti 14.09.2005 - 15:34:30
seri port bilesenlerinden biri ile (ornegin turbopower ın apro) okuyabilrisin
forumda konu ile ilgili epey baslık var