Kamu Kurumları için bordro proğramı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Kamu Kurumları için bordro proğramı

Mesaj gönderen AReS »

Hepinize iyi bayramlar iyi çalışmalar dilerim.
Konu buraya uygun mu değilmi diye düşündüm burası uygun gibi geldi. Yanlış yerse şimdiden özür dilerim.

Kamu kurumları için bordro proğramı yazmaya başladım ve yeterli kaynak sıkıntım var forum aradım ama yeterli olacak düzeyde bir bilgi veya çalışma göremedim. Kamu kurumlarında çalışan memurlar 4/B sınıfı memeurların maaşlarının ve döner sermayelerinin,reçete,yolluk vs. işlemlerin nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Hazır kodlarla destek çıkmak isteyen arkadaşlar olursa yok demem (Yanlış anlaşılma olmasın ilk hedefim hesaplama işlemleri nasıl yapılıyor. Reçete yolluk ,rapor almış bir memur un maaşından kesinti nasıl oluyor vesair bu konularda bilgi almak kod istemiyorum ama daha net açıklayıcı olsun zaman kaybı olmasın diyen arkadaşlar olursa kod olabilir diye yazdım.)

Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

İyi günler ares hocam
Öncelikle şunu söyleyeyim kadrolu memurların maaşları artık merkezi programla yapılıyor. Ve kamu kurumlarının bunun için bütçe ayrılmıyor. 2006 yılında yayımlanan başbakanlık genelgesi var.
4/b maaşı için ise brüt maaşları yılbaşında belirlenir. belirlenen bu maaşdan %14,5 SSK primi kesilir ve geri kalan kısımdan Gelir vergisi ve ve damga vergisi kesilerek net maaş bulunur. Ayrıca bunda %19,5'lik de ddevlet karşılığı hesaplanır.
reçeteler ve yolluk ise hesaplamasını bede tam bbilmiyorum ama o kadar komplex bişey değil. Netten tahakkuk diye arattırırsan bi kaç xls dosyası bulabilirsin.
Sorduğunuz soru çok kapsamlı bişey. Dediğim gibi 657 kadrolu maaşları muhasebe müdürlüklerinden yapılıyor. Yani ayrıca program alınmıyor. Döner sermayede sormuşsunuz. Bu program ayrıca alınmıyor genelde otomasyonlara entegredir. (Hastaneler için) diğer kurumlarda da hesaplanması farklıdr.
Yazmayı düşündüğünüz kurumla 1-2 yıllığına ücretsiz anlaşma yaparak çalışmanızı tavsiye ederim.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Bilginiz için tşkler.

Mesaj gönderen AReS »

Verdiğiniz bilgi içn teşekkür ederim. Proğramı ücretli olarak satmayı pek düşünmedim.İnternet sitelerinde bayağı bir bilgi buldum hesaplamalar felan nasıl yapılır diye ama reçete ve diğer vesair şeyler nasıl yapılır belli bir oranımı düşer yoksa hepsimi düşer o kısımları bulamadım ve 4/B kısmını. Birde dedğiniz gibi tahakkuk diye arama yapıcam.Döner sermaye kısmı dediğiniz gibi kurumdan kuruma değişiklik gösteriyor ama değişiklik gösteren kısmı sadece % de kaç alacağı diye biliyordum.
Payalaşımınız için teşekkürler.