Hayırlı çalışmalar arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim soracağım soru ile ilgili bir çok soru var mümkünce çoğuna baktım hemen hemen aynı sorular farklı başlıklar çoğunada işi çözen cevaplar verilmiş ama benim aradığım cevap baktımlarımın içinde yoktu Hatta burda husonet arkadaşım tam benim sorumu sormuşviewtopic.php?t=14437&highlight=calculated+field bende onun denediği yolları denedim hatta kendisi calculated alanda çözdüm demiş ama benim aradığım şey için olmamış. neyse kısa ve öz benim istediğimde bu linkteki ile aynı ancak herhalde arakdaşların aldığı sonuçlar bir gredi boyunu geçmediği için fark edememişler yada o şekilde işlerini görüyor kayıtlar bir grid ekranına sığmayacak kadar fazla ise grid hareket ettikten sonra toplam lar hareketli kayıtlardaki miktarara göre artmaya başlıyor.
.......
....
declare veriable hesaplananbakiye decimal(15,2);/*Bu alana bakiye yüklenecek*/
begin
hesaplananbakiye=0;
for select tablom.anabakiye from tablom
into :bakiye
hesaplananbakiye=hesaplananbakiye+:bakiye
do
..........
...
Kodlama standartları biraz yanlış olabilir mantık böyle idi benim yazdığım bir proğramda çalışıyordu/ibdataset içinde select ve refresh sql yaz post ve delete işlemleri sonrası ibdataseti refresh yap sonuç olmalı
Umarım işine Yarar
teşekkür ederim ancak uzun süre cevap alamayınca yapılacak en mantıklı şey string grid diye düşündüm string gridde hesaplanan alanı tablo açılınca manuel olarak hesaplayıp string gride yansıtıyorum kayıtları. ayrıca sorgu üzerinde herhangi bir kayıt işlemi gerçekleşmeyecek sadece liste amaçlı. teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;