Arkadaşlar Elimde bir access veritabanı var ve içerisinde TABLO1,TABLO2,TABLO3 şeklinde tablolarım var...Her Tablonun içinde TOPLAM diye bir alanım var ve yapmak istediğim şey tüm bu tablolardaki Toplam alanlarının içindeki değeri toplamak ..
Adoquery1.Close;
Adoquery1.SQL.Clear;
adoquery1.sql.add('select SUM(Tutar) as Toplam from TABLO1 WHERE ..... ');
Adoquery1.Open;
şöylede bir kodum var..her kayıt içindeki TUTAR değerini toplayıp TOPLAM değerine atıyor..İstediğimi şey de TABLO1,TABLO2,TABLO3 içerisindeki bu TOPLAM değerlerin Toplamını almak ve bunuda bir değişkene atamak ki yada tabloda bir fieldin içine aktarmak
Farklı Tablodaki Alanları Toplamak ( SQL - ADOQuery)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
var
TP1:real;
begin
Adoquery1.Close;
Adoquery1.SQL.Clear;
adoquery1.sql.add('select SUM(Tutar) from TABLO1 ');
Adoquery1.Open;
TP1:=adoquery1.fields[0].asfloat;//TP1 değişkenine atadık değeri bu kadar basit !
arkadasım sen yanlıs anlamıssın beni..benim istediğim şey 3 veya daha fazla tablodaki TOPLAM fieldlerini toplayıp bir değişkene aktarmak.Battosai yazdı:Kod: Tümünü seç
var TP1:real; begin Adoquery1.Close; Adoquery1.SQL.Clear; adoquery1.sql.add('select SUM(Tutar) from TABLO1 '); Adoquery1.Open; TP1:=adoquery1.fields[0].asfloat;//TP1 değişkenine atadık değeri bu kadar basit !
SELECT SUM(Tablo1.toplam), SUM(Tablo2.toplam)
FROM Tablo1 INNER JOIN Tablo2
ON Tablo1.toplam = Tablo2.toplam
GROUP BY Tablo1.toplam
yanlış bilmiyorsam 2 farklı tablo için böyle bir kod kullanılıyordu..benim istediğim 3 hatta 9 farklı tablodaki alanları toplamak
Kod: Tümünü seç
select sum(tablo1.fiyat),sum(tablo2.fiyat),sum(tablo3.tutar) from tablo1,tablo2,tablo3