Fast Report ta sıralama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Fast Report ta sıralama

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A.
Eski bir programım için cxGrid ile filtrelemesini kullanıp Fast Report ile rapora dököyorum. cxGrid in AutoDataSet Filter olayı işimi rahatlıkla görüyor. Sorun Sort olayında. Sıralam yapsamda raporda kafasına göre gidiyor. Tablo paradox olduğu için index eklemem lazım biliyorum ama indexte ilerde sorunlar yaşatıyor. Fast Report ta sıralama işlemi varmıdır ve varsa nasıldır ?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Fast Report kullanmadım ama sıralama işlemi, raporlama araçlarında karşılaşmadığım bir özellik. Önereceğim işlem ise kayıtları order by sorgusu ile çekmeniz olacak.
Şaban Şahin AKMAN

Re: Fast Report ta sıralama

Mesaj gönderen ikutluay »

mudipasa yazdı:S.A.
Eski bir programım için cxGrid ile filtrelemesini kullanıp Fast Report ile rapora dököyorum. cxGrid in AutoDataSet Filter olayı işimi rahatlıkla görüyor. Sorun Sort olayında. Sıralam yapsamda raporda kafasına göre gidiyor. Tablo paradox olduğu için index eklemem lazım biliyorum ama indexte ilerde sorunlar yaşatıyor. Fast Report ta sıralama işlemi varmıdır ve varsa nasıldır ?
vt ne olursa olsun index şarttır.

flush yaptığınız sürece de paradox nadiren sorun çıkarır... onun için indexi eklemenizi öneririm. aksi takdirde aramalarda vs hız kaybınız olur...

fr de gruplama var ama sort yok. yei sorgu ve order by öneririm bende ama index olmadığından bu iş için geçici index oluşturulacaktır buda yavaşlama olur....
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Mesaj gönderen mudipasa »

ilginize teşekkür ederim.
Ben zaten raporlama için aytın db yi kulanan bir Query table si kullanıyorum. orda order by kullanıyorum. öylede rapora gönderiyorum. Neyse o zaman böyle kalsın. tekrar teşekkür ederim.