merhaba ustlar
d7 fb ibx bilesen seti ile
remote olarak serverdaki data klasorune baglanabiliyorum fakat
hem server da hemde client te data base aciksa hata veriyor.diyelimki program server da acik(tasarimm halinde iken exe ile denemedim farki olurmu bilmiyorum) ve tablolar true yani bagli bilesenler db ye ,ve client bilgisayarda ip adresini yolunu verip db ye baglanmaya calistigimda(ibdataset) hata veriyor. I/O error c:\program files\data\data.fdb errror while trying to open file unknown win32 errror 32.
seklinde bir hata veriyor
yardimlariniz icin tskler...
db baglanti hatasi
s.a.
Bağlantılarını kontrol et onlarda bi sıkıntı olması laızm.
umarım server ve client için doğru yolları veriyorsundur.
birde programın final derlemesinden önce tablo ve database bağlantılarını kapatıp öyle derlemen lazım. aksi halde kullanıcının bilgisayarında program açılırken hata verir.
kolay gelsin.
Bağlantılarını kontrol et onlarda bi sıkıntı olması laızm.
umarım server ve client için doğru yolları veriyorsundur.
birde programın final derlemesinden önce tablo ve database bağlantılarını kapatıp öyle derlemen lazım. aksi halde kullanıcının bilgisayarında program açılırken hata verir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- kadirkurtoglu
- Üye
client için yol tanımın
örnek
IP veya ANAMAKINA ADI : YOL
10.0.0.10:c:\program files\data\data.fdb
veya
ANAMAKINA:c:\program files\data\data.fdb
bağlantı için ise
örnek
IP veya ANAMAKINA ADI : YOL
10.0.0.10:c:\program files\data\data.fdb
veya
ANAMAKINA:c:\program files\data\data.fdb
bağlantı için ise
Kod: Tümünü seç
database.databasename := '';
database.databasename := 'ANAMAKINA:c:\program files\data\data.fdb';
try
database.connect := true;
except
ShowMessage('Veritabanı Bağlantı Hatası');
end;
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
s.a.
final derlemesinden sonra componentleri niye aktfi yapacaksın ki? hem yapsan bile bu müşteriye vereceğin exe yi değiştirmez çünkü final derlemeyi yapmışsın ondan sonra değişiklik yaptığın zaman tekrara derlemen lazım o zaman final derlemende değişir. Neyse burdaki sıkıntı eğer bağlantıları aktif bir şekilde derlersen program yüklenme aşamasında bağlantıları aktif hale getirmeye çalışıyor. Genelde müşterilerin bilgisayarındaki data klasörü ile benim tasarım sırasında kullandığım data klasörü aynı adreste olmadığı için müşterinin makinesinde program hata veriyor. (Bağlantılar için yolu bulamıyor 98 de güzel güzel bulamadım derken xp de sorun üretti kapatılacak diyor) bunun için ben final derlemesinden önce tüm vt bağlantılarını kapatıyorum. data modulun crete olayında database in yolunu ayarlaryorum ve ilgili tabloları ihtiyacım olduğu zaman açıyorum.
iyi çalışmalar kolay gelsin.
final derlemesinden sonra componentleri niye aktfi yapacaksın ki? hem yapsan bile bu müşteriye vereceğin exe yi değiştirmez çünkü final derlemeyi yapmışsın ondan sonra değişiklik yaptığın zaman tekrara derlemen lazım o zaman final derlemende değişir. Neyse burdaki sıkıntı eğer bağlantıları aktif bir şekilde derlersen program yüklenme aşamasında bağlantıları aktif hale getirmeye çalışıyor. Genelde müşterilerin bilgisayarındaki data klasörü ile benim tasarım sırasında kullandığım data klasörü aynı adreste olmadığı için müşterinin makinesinde program hata veriyor. (Bağlantılar için yolu bulamıyor 98 de güzel güzel bulamadım derken xp de sorun üretti kapatılacak diyor) bunun için ben final derlemesinden önce tüm vt bağlantılarını kapatıyorum. data modulun crete olayında database in yolunu ayarlaryorum ve ilgili tabloları ihtiyacım olduğu zaman açıyorum.
iyi çalışmalar kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama