Slm Arkadaşlar son 2:30 saatim arama yapmakla geçti ancak işime yarayacak veya yarayacağını kestirebildiğim kodlar bulamadım.benim isteğim şu :
bır dll dosyası açıyorum içine form atıyorum dll den fonksiyon oluşturuyorum
procedure form;far;external'project2.dll';
procedure TForm10.Button1Click(Sender: TObject);
begin
form;
end;
fakat programda buton kontrolune tıkladığım kodu çalıştırmaya kalkınca hata veriyor bu kodlarda bi mantıksızlık veya benim bilmediğim bişe mi var yardımcı olursanız sevinirim Kolay Gelsin.
Sayın sabanakman hocam vakit ayırdığınız için tşekkürler ama hatamı anlamış deilim benım yazdığım kodlarda bi hata mı var yoksa onların yerine kod mu yazmam gerekli
şaban hocam renklendirme de yapmış farkedesiniz diye ama sanırım farkedemediniz.
dll de prosedür tanımı yaparken prosedüre ansistring türünden bir parametre alır demişsin, ancak dll i kullandığın yerdeki tanım ve kullanımda parametresiz olarak yazmışsın.
program dll içinde parametresiz olarak tanımlanmış form prosedürünü bulamadığı için de -belirtmemişsin ama %90 budur- olmayan bir veriye erişmeye çalışıp access violation hatası veriyor
@Citizen hocam öncelikle şunu belirteyim sorunuzu tam anlamadım. Ancak yazdığınız kodlar sürekli size hata verir.Var olan bir form mu çağırıyorsunuz? Yoksa runtimeda yeni bir formu oluşturuyorsunuz (creat). Runtime da yeni bir form oluşturduğunuz kabul ettim. Bu kodlar işinize yarıyabilir.
DLL için (uses kısmına forms eklenmeli)
Hocam dll oluşturdugum zaman bi form açtım içerisinde ayarlar için butonlar felan war normal bi form onu dll olarak kaydettirip program içerisinden açmaya çalışıyorum