gds32.dll yoksa da .exe açılabilsin

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

gds32.dll yoksa da .exe açılabilsin

Mesaj gönderen sabanakman »

Herkese iyi çalışmalar. Bir sorgulama aracı yazıyorum ve ağırlık ADO bağlantısı üzerinden çalışmaktadır. Programa bir de FireBird veritabanı desteği için IBDataBase ve IBQuery bileşenlerini form üzerine koymamla birlikte programım artık FireBird yüklü olmayan bilgisayarda açılmaz oldu. Gerçi embedded FB özelliğini kullanarak gerekli .dll'leri kurulum halinde paketledim ama sorgulama aracım (tek başına .exe olarak) yalın çalışma özelliğini kaybetti. Bu özelliğini (tıpkı BDE yüklü olmayan bilgisayarda sorun oluşturmadan açılabilme özelliği gibi) devam ettirmek istediğim için bu .dll'lere ihtiyaç duymadan açılabilen ve sistemde yüklü FireBird server varsa da üzerinde çalışmamı sağlayacak şekilde kullanabilmem için ne yapmam gerekir. IB bileşenlerini kullanmamam gerektiği gün gibi ortada :) . Bu biçimde çalışmamı sağlayabilecek bileşen setleri var mıdır?

Eski bir sürümü..:http://www.delphiturk.com/DownloadFile. ... DO+SQL.zip
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

ara firebird çalışıyormu

viewtopic.php?t=15741&highlight=fbserver
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

uzerinden uzun zaman gecti ama yanlis hatirlamiyorsam ben su dekilde yapmitsim. hazirladigimiz bir proje icin kendimiz ufak bir setup hazirlamistik. setup kurulumdan sonra projenin calisabilmesi icin veritabani uzerinde bazi ayarlamalar yapabilmesi icin kullaniciya yardimci oluyordu. bahsettiginiz problemle ben de o sira tanismistim :)

cozumu soyle yaptim. kullandigim ib bilesenlerini veritabani ayarlarinin yapildigi form uzerine tasidim ve formuda auto create listesinden cikarttim. veritabani ayari yapilacagi zaman ilk once registry de gerekli yerleri okuyup fb yuklu mu degil mi kontrolu yaptim. eger fb yuklu ise formu manuel crate edip ardindan show yaparak problemi cozmustum.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Ben bu .dll'lerin direk import edildiğini sandığımdan hataya düştüm. Meğer bileşenleri ihtiyaç halinde oluşturursak olay tam da istediğim kıvama geliyor :oops: . Teşekkürler.
Şaban Şahin AKMAN