Sayın ilgili
Üniversiteden okuduğumuz yıllarda bize Delphi 7 öğretmişlerdi. Okul bittikten sonra konu ile Delphi deki değişimleri fazla takip edemedik. Yakın zamanda düzenlediğiniz web seminerine katıldım ve çok faydalı olduğu kanısındayım. Delphi anladığım kadarıyla 3 e bölünmüş. Ücretsiz sürüm, Delphi 2007 ve COdeGear 2007 olarak. Firmanın ismi de değişmiş sanırım. Bana aşağıdaki konularda bilgi vermenizi rica ediyorum.
1- Ücretsiz sürüm neleri kapsıyor? Bu sürüm ile geliştirilen uygulamalar satılabilir mi?
2- Eğitim amaçlı yada Kar gütmeden yapılan uygulamalarda Delphi 2007 veya CodeGear kullanılabilir mi?
3- Ücretsiz sürüm ile ücretli sürüm arasında ne gibi farklar var.
4- Ürünlerin satın alma maliyetlerini öğrenmek istiyorum.
5- Delphi 2007 de Firebird desteği nasıl?
6- Delphi 7 de yazdığımız projeleri Delphi 2007 ile web ortamına taşımak istersek önemli bir sorunla karşılaşırmıyız?
Delphi 7 To CodeGear 2007 nasıl ile ilgili sorular
Re: Delphi 7 To CodeGear 2007 nasıl ile ilgili sorular
-ücretsiz sürümü ile program yapıp satabilirsin adı üstünde ücretsiz...
-ücretsiz sürümü genel olarak componentleri daraltılmış yada azaltılmış olan sürümüdür.Ayrıca yeni komponent yüklemene izin vermez en büyük sıkıntısıda budur işte...çoğu uygulamayı geliştirebilrsin ama baya zamanını alır çoğu işi hazır komponentler yerine kendin yazman gerekir...
-Delphi 2007 Pro 1500 ytl civarında satılıyor...her işini görür.
-Eğitim amaçlı veya kar amaçlı olmayan uygulamalarda sorun çıkacağını sanmam....
-Ortam değişikliği olayı; eğer programında kullanılan komponentler her iki IDE de yüklü ise sorun çıkarmadan delphi 2007, delphi7 ile yazılmış projeyi açar...
-Firebird'ün delphi ile alakası yok...sadece bağlantı componentlerini yükle IB veya zeos gibi sonra tepe tepe kullan....
-ücretsiz sürümü genel olarak componentleri daraltılmış yada azaltılmış olan sürümüdür.Ayrıca yeni komponent yüklemene izin vermez en büyük sıkıntısıda budur işte...çoğu uygulamayı geliştirebilrsin ama baya zamanını alır çoğu işi hazır komponentler yerine kendin yazman gerekir...
-Delphi 2007 Pro 1500 ytl civarında satılıyor...her işini görür.
-Eğitim amaçlı veya kar amaçlı olmayan uygulamalarda sorun çıkacağını sanmam....
-Ortam değişikliği olayı; eğer programında kullanılan komponentler her iki IDE de yüklü ise sorun çıkarmadan delphi 2007, delphi7 ile yazılmış projeyi açar...
-Firebird'ün delphi ile alakası yok...sadece bağlantı componentlerini yükle IB veya zeos gibi sonra tepe tepe kullan....