Mrb arkadaşlar QuickReport ta bir rapor hazırlıyorum. Ama hizlamada problem var. Örnekler aşağıdaki gibi...
şuan ki hali
===============================================================================================
|ÜRETİM-PLANLAMA ÖZEL BİLGİLERİ Fiyat Liste Kodu: 139 |
|Gözetim : Test Raporu : Ambalaj İşaret : |
|Kesim Tolerans : Eloksal Raporu : Standart : |
|Miktar Toleran :%-0,+MİN.ADETLERDE TozBoya Raporu : Standart : |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
olması gereken hali
================================================================================================
|ÜRETİM-PLANLAMA ÖZEL BİLGİLERİ Fiyat Liste Kodu: 139 |
|Gözetim : Test Raporu : Ambalaj İşaret : |
|Kesim Tolerans : Eloksal Raporu : Standart : |
|Miktar Toleran :%-0,+MİN.ADETLERDE TozBoya Raporu : Standart : |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yukarıda da görüldüğü gibi baya bir sağa sola oynama oluyor. Bu işlem için QRMemo componentini kullandım ve yazdırma işleminide şöyle yaptım. Örnek olması açısından kısa bir şey aşağıya yazıyorum.
QRMemo1.Lines.Add(
FormatStrRight('|',1)+
FormatStrLeft(bosq.FieldByName('ACIKLAMA').AsString,142)+
FormatStrRight('|',1));
Yazma işleminide bu şekilde yapıyorum. Bu yöntemi normal Memo componenti için yaptığımda herhangi bir sorun yok. Yanlız QuickReport sekmesi altındaki QRMemo ile yapınca böyle bir sorun oluyor. Bunu nasıl düzeltebilir. Yada daha başka ne kullanabilirim..Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
QuickReport hizlama sorunu...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: QuickReport hizlama sorunu...
s.a.
kaymanın sebebi font.
memonun fontunu courier tipi bir font seçersen kayma olmaz.
kolay gelsin.
kaymanın sebebi font.
memonun fontunu courier tipi bir font seçersen kayma olmaz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
arkadaşlar ben şuna ki hali ve olması gereken hali diye yazıp yolladığım örnekler aynı çıkmış. Düzeltmiştim ama yollarken o şekil gelmiş. Olması gereken hali derken örneğin sona çubuk olarak çıkan şeylerin mesela hepsi aynı hizada ve alt alta olması gerekmektedir. Umarım anlatabilmişimdir sorunu..
Çok teşekkür ettim.
Önce den bende sormuştum forumda aralara nasıl çizgi koyabilirim diye bir arkadaş QRshape kullan demişti. Ben denemedim.
İsterseniz siz bir uygulamayı deneyiniz.
İsterseniz siz bir uygulamayı deneyiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..