grafik raporlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
grafik raporlama
merhaba
arkadaslar veritabanındaki kayitlari grafik olarak raporlamak istiyorum bunun icin en uygun raporlama araci hangisidir(ücretsiz olan) qrpt freerep vs.
tskler.
arkadaslar veritabanındaki kayitlari grafik olarak raporlamak istiyorum bunun icin en uygun raporlama araci hangisidir(ücretsiz olan) qrpt freerep vs.
tskler.
Garibanus
Re: grafik raporlama
DBChart,TeeChart gibi bileşenlere grafiği çizdir...sonra yazdır...report bileşeninne gerek yok....
tskler bottosai
dbchart ı nasıl yazıcıya gondericem
bu konuda dokuman bulabilecegim bir link verirsen sevinirim veya kısaca bir kod yazarsan sevinirim
ve ihtiyacim olan soyle bir sey daha dogrusu sorgu
kullanıcının istedigi tarih aralıgında ay ay veya hafta hafta veya belirli bir tarih aralıgında
a malzemesinden kac ton gelmis gibi bir sorgu
ibquery1.close;
ibquery1.sql.clear;
ibquery1.sql.add('select * from stok where tarih1 and tarih2 group by a');
ibquery1.open;
gibi bir sey olmalı
su anda tqrcharta dataset i gosteremedim ordaki combo kutusu bos cikiyor ama DBChart gosterebiliyorum
TDBChart ı nasıl yazıcıya gonderebilirim.
ve eger buyuk bir proje olsaydı grafikler icin yine bu yontemi kullanabilirmiyim qrpt ye bulasmadan
tskler.
dbchart ı nasıl yazıcıya gondericem
bu konuda dokuman bulabilecegim bir link verirsen sevinirim veya kısaca bir kod yazarsan sevinirim
ve ihtiyacim olan soyle bir sey daha dogrusu sorgu
kullanıcının istedigi tarih aralıgında ay ay veya hafta hafta veya belirli bir tarih aralıgında
a malzemesinden kac ton gelmis gibi bir sorgu
ibquery1.close;
ibquery1.sql.clear;
ibquery1.sql.add('select * from stok where tarih1 and tarih2 group by a');
ibquery1.open;
gibi bir sey olmalı
su anda tqrcharta dataset i gosteremedim ordaki combo kutusu bos cikiyor ama DBChart gosterebiliyorum
TDBChart ı nasıl yazıcıya gonderebilirim.
ve eger buyuk bir proje olsaydı grafikler icin yine bu yontemi kullanabilirmiyim qrpt ye bulasmadan
tskler.
Garibanus
uzun süredir tdbchart kullanmıyorum. Ama yazıcıya göndermek için grafiği bmp olarak kaydedip yolluyordun yanlış hatırlamıyorsam. 

delphi ile birlikte gelen sürümünde yazdırma aracı yok pro sürümü ücretli sanırım..orda kendi yazdırma aracı var..birde tmssoftware.com da ücretli bir chart bileşeni var onuda inceleyebilirsin..
dataseti değiştirmek için
direk yazdırmak için.
resim olarak hafızaya almak için.
kullanıyorum.
Kod: Tümünü seç
KullkumQuery.SQL.Clear;
KullkumQuery.SQL.Text:= 'sqlim';
KullkumQuery.active:=True;
DBGrafik.Visible:=True;
DBGrafik.PrintLandscape;
direk yazdırmak için.
resim olarak hafızaya almak için.
DBGrafik.CopyToClipboardBitmap;
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

arkadaslar cevaplariniz icin tskler peki buyuk olcekli projelerde de grafik raporlama icin dbchart i mi kullaniyorsunuz yoksa qrpt yi kullaniyormusunuz.buyuk olcekli projede chart isimizi gorurmu arkadslar qrpt cok kulfetli bildiginiz gibi dbchart biraz daha basit gibi sanki
tskler
tskler
Garibanus