raporlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MELTEM^^
Üye

raporlama

Mesaj gönderen MELTEM^^ »

Mrb arkadaşlar,
QuickReport da bir rapor yapıyorum. Rapor sipariş dökümü için oluşturulmaktadır.kişi başlangıç ve bitiş sipariş numaralarını girip raporu oluşturuyor. Örneğin 1 nolu siparişten 5 nolu siparişe kadar olan siparişler dökülmek istendiğinde , raporda gelmesi gerekenler her siparişin kendi detayı ve en sonunda da bir açıklama gelmesi gerekiyor. ben bunu yaparken Group header,detail ve group footer gibi bandları kulladım. siparişleri grup grup dökmede sorun yok yani. benim istediğim bu gruplama işlemine artı birde açıklama eklemek. yani her sipariş sonunda çıkıcak olan açıklamayı yazmak. fakat bu açıklama öle sabit değil. kimi zaman olmadığı gibi kimi zaman 1 syfalık bir açıklamada olabilir. benim yazdırcağım bu açıklama bir queryde bulunuyor.bu queryi en sonda döndürüp satır satır yazdırabilirsem işimi görcek. ama bunun için band ları nasıl kullanabilirim bilmiyorum. bişeyler denedim ama olmadı. sonuçta bu açıklama siparişin detayı basıldıktan sonra yine bir detay gibi sonuna kadar satır satır basılması gerekiyor. Bunu için ne yapabilirm. Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir. Teşekkürler..
MELTEM^^
Üye

Re: raporlama

arkadaşlar kimseden bu konu hakkında bir fikir çıkmayacak galiba...ben bişey önersemde bunun olurluğu nedir onu söyleseniz bari :) MESELA en sona bir band koysam ve bu bandın içine Quickreport koyup burde dteail bandı ile açıklamaları yazdırsam diyorum:) denedim ama hiç bişey çıkmadı ortaya...böyle bişey yapılabilir mi? yoksa ben çok mu salladım ?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

arkadaşlar kimseden bu konu hakkında bir fikir çıkmayacak galiba..
1 saat kimseden cevap galiba demek için biraz erken...
qrye birde groupfooter ekle.
group bandın before printinda queryden gelen sonuca göre yüksekliğini ayarlayabilirsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
MELTEM^^
Üye

kusura bakmayın.ben dünden beri uğraştığım ve bulamadığım için. Haklısın...
Cevabın için teşekkür ettim. ama bu benim tam işimi görmez. groupfooter bandı raporumda ekli. eger ben querydeki sonuca göre bandın yüksekliğini ayarlarsam şöyle bişey olur. eger yanlışsam düzelt lütfen. diyeli ki sipariş detayı basıldı altınada bu benim querydeki açıklamalar basılacak. siparişin detayı sayfanın yarısına kadar geldi geriye yarım sayfa boşluğum kaldı. ben querydeki kayıtlara baktım. yarım sayfadan fazla yer tutuyor.. böyle bir durumda groupfooter diğer sayfaya basılmış olacak öyle değil mi. ama benim istediğim direk kalan sayfayı değerlendirmesi ve yer biterse arkaya geçmesi...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

MELTEM^^ yazdı:böyle bir durumda groupfooter diğer sayfaya basılmış olacak öyle değil mi.
Değil. Raporlama tekniklerinde (aksi belirtilmediği sürece..) işlemler tümleşik olarak değerlendirilmez, satır satır yazılır o nedenle kaldığı yerden devam eder ikinci sayfada..
MELTEM^^
Üye

çok teşekkürler.. O zaman ben öyle bir deneyeyim....
MELTEM^^
Üye

Birşey daha sormam gerekiyor. Queryden gelen sonucu satır satır goup footer a yazdır dediniz. Detay ne kadarsa yüksekliğid e ona göre ayarlamamı söyledin.. Peki bu detayı ben group footer içindeki hangi componente yazdırcam ki. Yani QRRichText kulandım. Dediğim gibi boş kalan sayfaya sığmadığı için yeni sayfaya geçti ve önceki sayfada yarım sayfa boşluk ölece kaldı. Yanlış anladığım kısım neresi?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

sub detail kullansan?
MELTEM^^
Üye

En son bandım Group footer. Bundan sonra birde sub detail mi koymalıyım..yani çok şeklini denedim bir sonuç alamadım. Group footer dan sonra sub detail kullanılabiliyor mu bilmiyorum. ama ben beceremedim. o Kısmında yardımcı olursan iyi olur? İşyetim şuan. Birazdan çıkıcam. Cevap verirsen yarın sabah okurum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

sub detail band detail banddan sonra görünür. group footerda bişey yazdırmayacaksın orda yazacağı şeyleri sub detailde yazdıracaksın.
quickrepin demolarınıda bi incele istersen.
kolay gelsin.
MELTEM^^
Üye

Herşey için teşekkürler. Sanırım oldu... Kolay gelsin...
MELTEM^^
Üye

Yok malesef olmamış yine.. ben şöyle birşey yapabilir miyim..şimdi bende 2 tane query var.bunlardan birini detail da kullanıyorum. diğerini ise subdetail de kullanmak istiyorum. Bunu yapabilir miyim.Yoksa böyle bieşy olmaz mı?
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bulutsuzluk_35 »

baştan vazgeç qreporttan fastreport kullan hiç yorma kendini ;)

Kod: Tümünü seç

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Vital
Üye

Mesaj gönderen Vital »

arkadaslar hazır konu acılmısken

query ile tablodaki stogu hesaplatiyorum
gelen cikan kalan ı hesaplattırıyorum ama kalan alanı tabloda yok dogal olarak qrpt de bu field i gosteremiyorum.boyle bir hesaplamayi qrpt de nasil gosteririz.

tskler.
Garibanus
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bulutsuzluk_35 »

dostum fabrikada benimde uğraştığım bi konuydu.
union komutu ile
select stok_no,stok_adi,adet from stoklar where gc='g'
union all
select stok_no,stok_adi,-adet from stoklar where gc='c'
group by filan da olacak ama şimdi tam olarak hatırlayamadım sorgumu kusura bakma
umarım ufaacık ta olsa bi yardıım dokunmuştur.

Kod: Tümünü seç

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;