Internet üzerinden MSSQL server 'a ulaşım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Internet üzerinden MSSQL server 'a ulaşım
Selam
Amacım Müşterinin makinasına yüklenmiş program ile internete açık MSSQL server yüklü bir makinaya bağlanıp (1433 1434 portlar vasıtası ile ). oradan o müşteri bilgilerini çekebileceğim. stokları görebileceğim ve sipariş girebileceğim bir uygulama tasarlama.
Merak ettiğim bu uygulamayı tasarlarken local program yazıyormuş gibi(bağlantı açısından) ADO yada başka bir bağlantı nesnesi mi kullanılarak yapılır. Yada serverde bir ara uygulama ve bu uygulama bir portu dinleyip bunları SQL server'e ulaştırıp bilgi dönmesi (XML) gibimi tasarlamak mantıklıdır. Yol gösterme açısından yardımcı olursanız sevinirim.
Amacım Müşterinin makinasına yüklenmiş program ile internete açık MSSQL server yüklü bir makinaya bağlanıp (1433 1434 portlar vasıtası ile ). oradan o müşteri bilgilerini çekebileceğim. stokları görebileceğim ve sipariş girebileceğim bir uygulama tasarlama.
Merak ettiğim bu uygulamayı tasarlarken local program yazıyormuş gibi(bağlantı açısından) ADO yada başka bir bağlantı nesnesi mi kullanılarak yapılır. Yada serverde bir ara uygulama ve bu uygulama bir portu dinleyip bunları SQL server'e ulaştırıp bilgi dönmesi (XML) gibimi tasarlamak mantıklıdır. Yol gösterme açısından yardımcı olursanız sevinirim.
-
- Üye
- İletişim:
Re: Internet üzerinden MSSQL server 'a ulaşım
1. Telekomdan sabit bir ip al.
2. 1433-1434 veya hangi portu kıullanıyorsan MSSQLSERVER olan makinaya bu portları modemden yönlendir.
3. Bağlantıda Server yazan yere aldığın sabit ip yi yaz gerisi aynı.
2. 1433-1434 veya hangi portu kıullanıyorsan MSSQLSERVER olan makinaya bu portları modemden yönlendir.
3. Bağlantıda Server yazan yere aldığın sabit ip yi yaz gerisi aynı.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
-
- Üye
O söylediklerinizi zaten biliyorum ve yapabiliyorum. Benim sorduğum SQL Server'e ulaşırken local'de program yazıyormuşuk gibi mi server'e erişmek doğrumudur. Bunun için fikir istiyorum
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
- sabanakman
- Kıdemli Üye
ADOConnection bileşenine ve ADODataSet bileşenlerine bazı ayarlar çekmen gerekebilir. Ayrıca programının veri isteme performansını en alt seviyede tutacak teknikler kullanmalısın.
Şaban Şahin AKMAN
bunları zaten yapıyorsan sorun nedr anlamadım..Nemesis2005 yazdı:O söylediklerinizi zaten biliyorum ve yapabiliyorum. Benim sorduğum SQL Server'e ulaşırken local'de program yazıyormuşuk gibi mi server'e erişmek doğrumudur. Bunun için fikir istiyorum
doğrumudur olayına gelince istediğin işi yapııyorsan doğrudur.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
-
- Kıdemli Üye
Hız olarak sorunlu olabilir. Çektiğin verilerin sayısını çok optimize bir sayıda tutman gerekiyor. Eğer bağlantısız çalışman mümkünse yerel çalışan veri tabanını zaman zaman uzak veri tabanına eşleyebilirsin. Performans olarak daha verimli olacaktır. Ancak sana çok fazla ek iş getirir. Hata durumunda da çözümlemesi zor bir sistemdir.
- adelphiforumz
- Üye
Ado kullanmak biraz yavaş kalabilir.
Eğer sorgulayacağın kayıt çok fazla değil ise işini görebilir.
önerim socketlerle yazman olur.
yada sistem remote programlamaya müsaitse bunuda kullanabilirsin.
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Mevlana
bu konuya ek bir soru da ben sorayım arkadaşlar hazır konusu açılmış,
Peki MSSQL veya MySQL şifrelerini nasıl gizlicez programda MD5 veya diğer yöntemlerle mi ?
ben ilan sitesi için program yazıyorum , üye firmalar netteki veritanabına programla ilan girecekler ve bunun için DB adı ve şifrelerini programa gömmem gerekiyor sanırım , bu olayı en güvenli bir yoldan nasıl yapılmaısnı önerirsiniz ? yani bu crack olayları ve asm debugger ile şifreler direk görülme durumu olmaayacak bir çözüm gerekiyor , ne önerirsiniz arkadaşlar bu tür uygulamalar için...
tşk eder iyi çalışmalar dilerim...
Peki MSSQL veya MySQL şifrelerini nasıl gizlicez programda MD5 veya diğer yöntemlerle mi ?
ben ilan sitesi için program yazıyorum , üye firmalar netteki veritanabına programla ilan girecekler ve bunun için DB adı ve şifrelerini programa gömmem gerekiyor sanırım , bu olayı en güvenli bir yoldan nasıl yapılmaısnı önerirsiniz ? yani bu crack olayları ve asm debugger ile şifreler direk görülme durumu olmaayacak bir çözüm gerekiyor , ne önerirsiniz arkadaşlar bu tür uygulamalar için...
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
- adelphiforumz
- Üye
sql serverın kendisinede bırakabilirsin
yada sen illaki kullanıcı kaydını bir dosyada ben kontrol edicem dersen önerim 3des kullanmandır.
bildiğim kadarı ile bunun için turbopower'ın componenetleri var. ve kulanımıda oldukça kolay.
yada sen illaki kullanıcı kaydını bir dosyada ben kontrol edicem dersen önerim 3des kullanmandır.
bildiğim kadarı ile bunun için turbopower'ın componenetleri var. ve kulanımıda oldukça kolay.
Mevlana
Mevlana
MSSQL Server ın kendisine bırakma olayı nedir hocam , sonuçta kullanıcı programdan veri silme , update insert işleri yapacak , veri tabanının hacklenmemesi gerekiyor mutlaka , o çok önemli çünkü , herkese açık bir program olacak,vatandaş netten indirip denicek , gerçi demoya o özellik konmayabilir , ek bir exe ile de yapılabilir , ama önemli olan noktalar nedir bu tür bir programda onu öğrenmek amacım,verdiğim cevap için de ayrıyeten teşekkür ederim...
-
- Kıdemli Üye
hasan yazdı:bu konuya ek bir soru da ben sorayım arkadaşlar hazır konusu açılmış,
Bu konuda yapabileceğin en güzel şey ilan ekleme kısmını da web tabanlı yapmandır. Zaten günümüzde moda web tabanlı uygulamalardan/servislerden yana.
Delphi içinde mi web servisleri kullanarak yapmaktan bahsediyosun yoksa , direk web sitesi mi yap demek istedin anlayamadım hocam kusura bakma...
-
- Üye
socket olayları bana biraz uzak . ama hangi komponentleri kullanarak yapabilirim. ve bu socket leri hangi mantıkla kullanmalıyım. şimdiden çok teşekkürleradelphiforumz yazdı:Ado kullanmak biraz yavaş kalabilir.
- adelphiforumz
- Üye
nemesis2005'e
eğer yazdıklarını yanlış anlamadıysam yapmak istediği internete açık bir bilgisayarda sql server veri tabanın var
ve kullanıcı kendi makinasına bir program indirecek buradandan sql server'a ulaşacak ve veri girişi sorgusu düzeltmesi gibi işlemler yapacak.
yukarda yazdıklarım doğruysa ve bildiğim kadarı ile bu noktada yapabileceğin fazla bir seçeneğin yok.
bilgi ve tecrübem yettiğince aklıma gelen birkaç seçenek var.
1. client programıdan ado connection ile bağlantıları yap.
(çok fazla bilgi sorgularsan sorun yaşayabilirsin.raporlar gibi ve insert, update, delete gibi işlemleri sql ile yaptırırsan bu işlemler için sorun olmaz.)
2. uygulamayı tamamen web ortamına taşıyabilirsin.
3. Eğer bağlanacak kişiler sizin kontrolünüzde olacak ise uygulamayı bir application server'a kurup oradan remote desktop uygulaması şeklinde çalıştırabilirsin
(oldukça hızlı çalışır. remote bağlanılan makinanın güvenlik ayarlarını iyi bilmeniz lazım)
4. Delphi 5 içerisindeki midas componenetleri ile çalışarak hızı biraz artırman mümkün fakat yazılımı biraz zorlayabilir.
5. Internet componenetlerinde bulunan Server socket ve Client socket kullanabilirsin
(Hız biraz artar fakat kontroller programa fazla denetim getirir.)
Önerim;
aynı anda bağlanacak kullanıcı sayısı çok fazla değilse(yaklaşık 50)
Eğer Server bağlantısı 4Mbit bir hıza sahipse ve clientlarda 1 Mbit ile çıkış yaparsa 1. seçenek %80 işini görecektir.
bir kez daha belitmek isterim bu yazdıklarım biryerlerde yazılı olan bilgiler değildir.
sadece bu güne kadar yazdığım ve denediğim bilgilerle bu kadarını söyleyebilirim
eğer yazdıklarını yanlış anlamadıysam yapmak istediği internete açık bir bilgisayarda sql server veri tabanın var
ve kullanıcı kendi makinasına bir program indirecek buradandan sql server'a ulaşacak ve veri girişi sorgusu düzeltmesi gibi işlemler yapacak.
yukarda yazdıklarım doğruysa ve bildiğim kadarı ile bu noktada yapabileceğin fazla bir seçeneğin yok.
bilgi ve tecrübem yettiğince aklıma gelen birkaç seçenek var.
1. client programıdan ado connection ile bağlantıları yap.
(çok fazla bilgi sorgularsan sorun yaşayabilirsin.raporlar gibi ve insert, update, delete gibi işlemleri sql ile yaptırırsan bu işlemler için sorun olmaz.)
2. uygulamayı tamamen web ortamına taşıyabilirsin.
3. Eğer bağlanacak kişiler sizin kontrolünüzde olacak ise uygulamayı bir application server'a kurup oradan remote desktop uygulaması şeklinde çalıştırabilirsin
(oldukça hızlı çalışır. remote bağlanılan makinanın güvenlik ayarlarını iyi bilmeniz lazım)
4. Delphi 5 içerisindeki midas componenetleri ile çalışarak hızı biraz artırman mümkün fakat yazılımı biraz zorlayabilir.
5. Internet componenetlerinde bulunan Server socket ve Client socket kullanabilirsin
(Hız biraz artar fakat kontroller programa fazla denetim getirir.)
Önerim;
aynı anda bağlanacak kullanıcı sayısı çok fazla değilse(yaklaşık 50)
Eğer Server bağlantısı 4Mbit bir hıza sahipse ve clientlarda 1 Mbit ile çıkış yaparsa 1. seçenek %80 işini görecektir.
bir kez daha belitmek isterim bu yazdıklarım biryerlerde yazılı olan bilgiler değildir.
sadece bu güne kadar yazdığım ve denediğim bilgilerle bu kadarını söyleyebilirim
Mevlana
Mevlana
-
- Üye
adelphiforumz cevapların için çok teşekkürler. Yaklaşık olarak cevaplarrımı aldım. Benimde tecrübelerden edinilen sonuçlardan sonuca kısa yoldan ulaşmak tı. teşekkürler
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır