Exe Oluşturmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Exe Oluşturmak

Mesaj gönderen aveysel »

Yapmış olduğum programın içerisine exe oluşturan bir komut ekleyebilirmiyim?

Örnekğin:

Diyelimki Pop3 mail ları kontrol eden bir program yaptık.

Program ilk önce olustur.exe olarak derledik ve kullanıcı bu olustur.exe yi tıkladığında karşısına server ayarları geldi.

Kullanıcı ayarları girdikten sonra oluştur butonunu tıkladı ve programımız kontrol.exe diye bir program oluşturdu.

Bu programın içerisinde kullanıcının mail server bilgileri kendiliğinden oluşmuş olarak geldi.

Bu tip birşey yapabilirmiyiz??
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Önerim bu işi yapan iki proje gerçekleştirin...

- Birinci proje, kullanıcıya vereceğiniz server ayarlarıın içeren ayarlar dosyası generate etsin...

- İkinci proje bu dosyayı kullansın...

- Ufak bir ilüzyon ile sanki kendi programınızın ürettiği exe imiş gibi de izlenim verebilir, ikinci projeyi ayarları yapılmış olarak kullanıcıya sunabilirsiniz...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Ancak kullanıcı ikinci projeyi başka bir bilgisayarda çalıştırmak isterse sorunla karşılaşmaz mı?

Ben ilk proje tklandığında içerisindeki stringlere atanmış değerleri kullanarak yeni bir exe yapmasını istiyorum. Bu mümkün mü ?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Yapmak istediğiniz EXE ne tip EXE olacak.. Yani ne işlem yapacak onu açıklarsanız çözüm daha kolay olur...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

ya dediğim gibi bir smtp mail programı olabilir ancak bu tip bir program için txt tabanlı bir veri tabanı tutmak son derece güvensiz olacaktır.

Sadece mail gönderen bir program için de paradox tablo kullanmak çok mantıksız bence.

Onun için dediğim mantıkla bir exe oluşturabilirsem sorunu çözerim diye düşündüm.

bunun için sordum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- EXE'ye gömme konusunda bişey diyemiycem... Çünkü TXT'ye kodlayarak yazmak ile aynı kategoride... Ayrıca paradox şifresi çözmek artık çok kolay... Pass şifresi var...

Kod: Tümünü seç

PARADOX 5.0 ve 7.0 için password :"jIGGAe"
PARADOX 4.x (DOS) için ise password : "nx66ppx" 
- Bence şimdi bilgilerinizi nasıl direkt görünmeyecek hale getirilebilir onu planlayın....
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Bir programda görmüştüm, kullanıcı adınızı şifrenizi yazıyorsunuz program size 2. bir exe oluşturuyor onunda istediğiniz makinada çalıştırabiliyorsunuz, şifre ve mail adreslerini bir daha girmenize gerek kalmıyor...

Ama hangi dille yazıldığı konusunda bilgim yok..

İlginize teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Muharrem bey dediği gibi ilizyon ile bu olabilir, bir exe yi oluşturmanız ço zor ama bunun yerine, Asıl exe nin içine stream ile bu exeyi gömersiniz. 2. exe yi oluşturmak için bu stream i okuyup diske yazarsanız. exe oluşmuş gibi olur. şifrelere gelincede, genelde şöyle bir yöntem kullanılır, 2 exe yi oluştururken belli bir formatta string constant koyun mesala 'q@@@@@@@@@@@@q' olsun.
2. exe içinde bu string ifadeyi bulup buna istediğinizi yazabilirsiniz, tabi şart boyut aynı olmak zorunda.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@freeman35'e katılıyorum... EXE içine gömmek konusunda çözümler mevcut...

- INI dosya veya Exe dosya farketmez, içine gömülecek şifre; iki farklı şifre verilmiş EXE hatta üçüncüsü arasındaki fark tespit edilip kolayca patch yazılabilir...

- Diğer yandan SMTP bilgileri görülmese de kopyalanabilirliği olduğundan, üçüncü kişilerce o kişi kanalıyla spam mail atan bir canavar olarak da kullanılabilir... vs.vs.

- Burada şu noktaya parmak basmak istedim... Bu şifreleme tekniği sadece mail hesap ve şifresi yanında sadece bu kişinin bilgisayarında çalışması, başka bir bilgisayara kopyalandığında direnmesi gerekliğine değinmek istedim...

- Tam anlamıyla engel olunamaz ama en azından kötü niyetli kişiler bunu keşif için fazla mesai harcasınlar...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

exe oluşturmak için innosetup ın kodlarının incelemeni tavsiye ederim...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

merhaba,
sizin yaptığınız bir programdan başka bir exe yapmak için bildiğim kadarıyla bir derleyici kullanma zorunluğunuz var. eğer her hangi bir dosyayı (*.pas, *.cpp vs.) derleyen bir kod varsa elinizde, paylaşırsanız çok sevinirim..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

İyi çalışmalar
Benim tavsiyem şöyle olacak...
freeman35 ile temelde aynı, sadece mail ayarları için, exe'ye belli bir formatta string yazıp bunu değiştirmek yerine, yine 2.exe içersinde ResourceStream kullanabilirsin. Avantajı, boyu ne olursa olsun Resource'de yapılan bütün değişiklerden exe dosyasının çalışması etkilenmiyecektir ve Stream'lar ile çalışmak çok kolaydır.

Derleme olayı ile ilgili tam bilgim yok fakat Inno setup "pascal script compiler" kullanıyor yanılmıyorsam. Aşağıdaki link'ten bilgi alınabilir.
http://www.carlo-kok.com/ifps3.php
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Eline sağlık :)
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Valla bence Delphi ile yapılabilir Turkojan diye program vardı onunla trıjan serveri oluşturuyodun exe halinde millete yollayıp pcsine giriyodun Turkojan baya ünlüdür ayrıca Delphi ile yazılmıştır hatta oluşturulacak servere icon ve istediğin kadar kb ekliyordun mesela 100kb yada 500kb yapabiliyordun serveri delphi ile demekki yapılabiliniyor
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Konu hakkında sınıfdan arkadaşlarla konuşurken birisi de ProRat diye mi ne bir trojan varmış benim dediğim olayın aynısını yapıyormuş dedi, mail bilgilerini giriyorsun o da size o bilgilere dayalı bir server.exe oluşturuyormuş...

Sanırım bir şekilde yapılıyor ama nasıl ???

Ben diyenin yalancısıyım....