arkadaşlar aklıma takıldı geçen regeditte hkcr\jpegfile da şöyle bir yol gördüm
@%SystemRoot%\system32\shimgvw.dll (windows resim görüntüleyicisi)
hatta rundll32.exe hakkında da regeditte = "Bir DLL'i Uygulama olarak çalıştır" açıklaması var
buna benzer bişeyle başka bir yerde de karşılasmıstım. mesela "run32dll.exe aaa.dll,calistir" gibi bişey.
dll içindeki işlemler bu parametreyle nasıl uygulama çalışıyor? bilginiz varsa bilgilendirir misiniz?
teşekkürler.
bir dll yi uygulama olarak çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: bir dll yi uygulama olarak çalıştırma
Bildiğim kadarıyla bir belgenin iconu o dll den alındığı için oyle bir yazı görmüş olabilirsiniz ama yinede yanlış bilgi vermek istemem belki vardır öyle bir yolu
UWESIS CORPORATION
iconla ilgili değil ikon olsa:
..\ikon.dll,3 vs sayılarla belirtilir.
mesela şunu çalıştıra yazarsak :
rundll32.exe diskcopy.dll,DiskCopyRunDll
disket kopyala diye bir pencere açılıyor.
yani dll nin içinden bir procedure yada fonksiyon devreye giriyor.
ben de kendi yaptığım dll den bir text e yazı kaydedeyim diye bir procedure yaptım.
onu yukarıda yazdığım gibi procedure adıyla birlikte çalıştıra yazdım fakat hiçbir işlem yapmadı.
bunun hakkında fazla bir bilgi bilgi yok. bir yolu varmı?
teşekkürler
..\ikon.dll,3 vs sayılarla belirtilir.
mesela şunu çalıştıra yazarsak :
rundll32.exe diskcopy.dll,DiskCopyRunDll
disket kopyala diye bir pencere açılıyor.
yani dll nin içinden bir procedure yada fonksiyon devreye giriyor.
ben de kendi yaptığım dll den bir text e yazı kaydedeyim diye bir procedure yaptım.
onu yukarıda yazdığım gibi procedure adıyla birlikte çalıştıra yazdım fakat hiçbir işlem yapmadı.
bunun hakkında fazla bir bilgi bilgi yok. bir yolu varmı?
teşekkürler
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
oncelikle bir dll i uygulama olarak calistiramazsiniz. cunku dll ler tek baslarina calisabilecek kabiliyete sahip degillerdir ya da o sekilde tasarlanmislardir. bahsi gecen rundll adindan anlasilacagi uzere belirli dll ler icerisinde mevcut olan metodlari calistirmak icin kullanilabilecek bir arabirim sunar. varolan bir dll de ki belirli bir metoda ihtiyac duyarsaniz bunu rundll i kullanarak saglayabilirsiniz.
rundll benzeri bir yapiyi siz kendinizde yapabilirsiniz.
benimRunDll.exe adinda bir program yazin. bu program kendisine parametre olarak gecilen dll dosyasinda yine parametre olarak gecilen metodu calistirsin.
benimRunDll deneme.dll metodum
exe de yapacaginiz tek sey dll i dinamik olarak yuklemek ve belirtilen metodu calistirmak.
rundllin parametreleri tam olarak nedir ne tur dll leri kabul eder ya da etmez bir bilgim yok ama google da rundll parameters seklinde bir sorgu sonuuc ise yarar birseyler cikar diye dusunuyorum. mesela http://support.microsoft.com/kb/164787
rundll benzeri bir yapiyi siz kendinizde yapabilirsiniz.
benimRunDll.exe adinda bir program yazin. bu program kendisine parametre olarak gecilen dll dosyasinda yine parametre olarak gecilen metodu calistirsin.
benimRunDll deneme.dll metodum
exe de yapacaginiz tek sey dll i dinamik olarak yuklemek ve belirtilen metodu calistirmak.
rundllin parametreleri tam olarak nedir ne tur dll leri kabul eder ya da etmez bir bilgim yok ama google da rundll parameters seklinde bir sorgu sonuuc ise yarar birseyler cikar diye dusunuyorum. mesela http://support.microsoft.com/kb/164787
cevap için teşekkürler. nasıl aramam gerektiği hakkında bir fikrim olmuş oldu.
microsoft un sitesine bakmıştım önceden ama c++ için anlatıyor dll yazımını.neyse ararım google dan delphi için.
iyi çalışmalar.
microsoft un sitesine bakmıştım önceden ama c++ için anlatıyor dll yazımını.neyse ararım google dan delphi için.
iyi çalışmalar.