Selam Arkadaşlar
1.Soru) ListBox-a eklenen dosyalar (lines (satırlar) ) arasinda mesafeler
çok az ben bu mesafeleri bir az büyük yapmak istiyorum bunu nasıl yaparım
2.Soru) ListBox-da ki bir lines(satır) tıklandığı zaman hangı satıra tıklandıysa
sadece o satırın arka fonu ve harf renki deyişeçek ve eyer başka bir lines(satır) tıklandığı zaman
bir once ki tıklanan line(satır) bir once ki haline dönucek ve tıklanan dosya sadece o satırın arka fonu ve harf renki deyişeçek
Sorularım Bu Kadar Umarlm Yardımcı Olursunuz
ListBax'a Aid 2-Soru Var
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ListBax'a Aid 2-Soru Var
< The Best Boy >
Re: ListBax'a Aid 2-Soru Var
ilk sorunun cevabı properties de itemheight de gizli..ikincisinin cevapları forumda mevcut....
Teşekürler edrim birinci soru tamam doru -daBattosai yazdı:ilk sorunun cevabı properties de itemheight de gizli..ikincisinin cevapları forumda mevcut....
ikinci soru form-da yok ben araştırdım ancak buna benzer konular var onlar-da
benim sorum ile uymuyorlar
< The Best Boy >
ben kullanırken seçilen itemde zemin mavi yazı beyaz oluyor. başkası seçildiğinde 1 seçim eski haline dönüyor, 2 seçim zemin mavi yazı beyaz oluyor. bu işini görmüyor mu?
Sitede var ama ben kodu vereyim.
Bu arada olmalıdır.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ListBox1DrawItem(Control: TWinControl; Index: Integer;
Rect: TRect; State: TOwnerDrawState);
begin if odSelected in State then
begin (Control as TListBox).Canvas.Brush.Color := clred;
(Control as TListBox).Canvas.Font.Color := clWhite;
end;
(Control as TListBox).Canvas.FillRect( Rect );
(Control as TListBox).Canvas.TextOut(Rect.left, Rect.top, (Control as TListBox).Items[Index]);
end;
Kod: Tümünü seç
style = lbOwnerDrawFixed
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Teşükürler ederim ancak bu kod ben var yani ben söylüyorum kiconari yazdı:Sitede var ama ben kodu vereyim.Bu aradaKod: Tümünü seç
procedure TForm1.ListBox1DrawItem(Control: TWinControl; Index: Integer; Rect: TRect; State: TOwnerDrawState); begin if odSelected in State then begin (Control as TListBox).Canvas.Brush.Color := clred; (Control as TListBox).Canvas.Font.Color := clWhite; end; (Control as TListBox).Canvas.FillRect( Rect ); (Control as TListBox).Canvas.TextOut(Rect.left, Rect.top, (Control as TListBox).Items[Index]); end;
olmalıdır.Kod: Tümünü seç
style = lbOwnerDrawFixed
bu kodu listBox-un DClick olayına nasıl oygulayacagım ve selected olan dosyaya işlem yapacak
< The Best Boy >
Zaten seçilen dosyanın rengini değiştirir bu kod. Doble clikle değiştirecekseniz kodu değiştirmeniz lazım.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..