iyi çalışmalar;
carikarta bağlı olarak alt cari oluşturmam gerekiyor. bunun için yeni cari kartta üst cari kodunu giriyorum. faturada satış yaparken üst carilere borç alacak bakiyesini nasıl yükleyebilirim acaba.
*01 - dağtaş holding
***25 - dağtaş gıda
******30 - 34 mkg 25450
******31 - 34 khl 6580
***26 - dağtaş iklim
***27 - dağtaş inşaat
(*) boşlukları sildiği için * işareti başına koydum
örneğin 30 kodlu cari ye faturada satış yaptım. bunu üst carilere aktarmam gerekiyor. fatura sonunda carinin üst cari kodu dolu ise onu çağırıp onunda bakiyesibi hesaplıyorum. peki üst cariyi en pratik yoldan nasıl çağırabilirim. daha önce böyle bir çalışması olan varmı. daha farklı nasıl bir yol izlenebilir. kodlama veya üst cari bakiye yazma noktasında
alt cari oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: alt cari oluşturmak
Carileri tanımladığın master tabloda Üstcari diye bir alan oluştur ve fat. kesilen carilere bu alanları tanımla. Diğerleri içinde bir engel koyup fatura kesilmemesini sağla. Toplam mı atacaksın fatura hareketinin tamamını mı atacaksın bir Trigger ile otomatik yazıdırırsın.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Re: alt cari oluşturmak
Kodlama sistemi kullan
01.00.00 dağtaş holding
01.25.00 dağtaş gıda
01.25.30 34 mgk vss
şimdi bakiye alacaksan
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01' --> dagtas holdinge ait tüm alt carileri toplar
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01.25' --> dagtas gıdaya ait tüm alt carileri toplar
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01.25.30' --> mgk ya ait tutarları toplar
01.00.00 dağtaş holding
01.25.00 dağtaş gıda
01.25.30 34 mgk vss
şimdi bakiye alacaksan
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01' --> dagtas holdinge ait tüm alt carileri toplar
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01.25' --> dagtas gıdaya ait tüm alt carileri toplar
select sum(tutar) from carihareket where carikod starting with '01.25.30' --> mgk ya ait tutarları toplar