dizini koruma altına almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
myalcin
Üye

dizini koruma altına almak

Mesaj gönderen myalcin »

merhaba arkadaşlar. yaptığım programın dizinini koruma altına alamak istiyorum.Mesela Kaspersky ın kullandığı dizinde hiçbirşey yapılamıyor.
avp.exe bile sonlandırılamıyor öyle korumalı ki.
benim için önemli olan dizinde hiçbir dosya silinemeyecek adı değiştirilemeyecek.Çünkü programın çalışması için gerekli olan database dosyaları ,dll ler vs.
bu dosyalar üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacak.Böyle bir korumayı nasıl sağlayabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: dizini koruma altına almak

Mesaj gönderen mkysoft »

İlk programcıların yaptığı gibi virüs yazarak sanırım. KAV'da aynısı yapıyor. Bir virüs gibi sürekli tetikte. Kendisiyle ilgili bir işlem olursa anında müdahale ediyor. Böyle bir sistemi yazmanız çok fazla zamanınızı alacaktır. Programınız bu kadar önemliyse ayrı bir disk üzerinde çalışmasını temin edebilrisiniz.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Notifyevent bileşeni ile istediğin dizini kontrol edebilirsin...yapılmasını istemediğin işlemleri windows api ile engelleyebilirsin.O kadar zor bir iş değildir heral tabi örnek kodlar ile.Web de vardır örnekleri mutlaka. Notifyevent diye araştırırsan iyi olur....Program kapanmasınıda bu şekilde engelleyebilirsin...tabiki kurulum sırasında programını başlangıçta çalışacak şeklinde ayarlaman gerek.Ama bunlar hiçbiri dosyalara müdaheleyi engelleyemez sadece riski azaltır....
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Kötü niyet olduktan sonra silinmeyecek disk yok. :)
Windows apileri ile de yapılabilir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

myalcin yazdı:merhaba arkadaşlar. yaptığım programın dizinini koruma altına alamak istiyorum.Mesela Kaspersky ın kullandığı dizinde hiçbirşey yapılamıyor.
avp.exe bile sonlandırılamıyor öyle korumalı ki.
benim için önemli olan dizinde hiçbir dosya silinemeyecek adı değiştirilemeyecek.Çünkü programın çalışması için gerekli olan database dosyaları ,dll ler vs.
bu dosyalar üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacak.Böyle bir korumayı nasıl sağlayabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bunca vakti buna harcamak yerine uygulamanızı daha işlevsel ve yetenekli yapın. kullancınn sakatlığına alınacak ölnemin sonu yok yoksa. ha bozarsamı. bozsun ne olacak. birileri bozmazsa nerden ekmek yiyeceksiniz.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

ikutluay yazdı: bunca vakti buna harcamak yerine uygulamanızı daha işlevsel ve yetenekli yapın. kullancınn sakatlığına alınacak ölnemin sonu yok yoksa. ha bozarsamı. bozsun ne olacak. birileri bozmazsa nerden ekmek yiyeceksiniz.

Aslında Dogru bakım anlaşması diyip yıllık ücret alırsın bozarsa onarırsın bozmazsa ücretin sende kalır.
UWESIS CORPORATION
myalcin
Üye

Mesaj gönderen myalcin »

saolun cevaplar için .Bakarız bi çaresine.
iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

bi yerde ararken karşılaştım umarım işinize yarar bu fonksiyona ait alt fonksiyonlarda mevcut
kolay gelsın

Kod: Tümünü seç

FileSetAttr(edit1.text,faHidden);
En güzel tarafıda gizli klasörleri göster denilmesine rağmen gözükmüyor.
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

CiTiZEN yazdı:En güzel tarafıda gizli klasörleri göster denilmesine rağmen gözükmüyor.
Bundan o kadar emin olma. Klasör seçeneklerinden Gizli dosya ve klasörleri göster işaretli olmasına ek olarak Korunan işletim sistemi dosyaları gizle seçeneğindeki işaret kaldırılınca görünmeyecek dosya yoktur :) .

Buradaki amacın böyle bir program yazmaksa önerebileceğim fazla bir yol yoktur. Belki dosyalara arka planda açık olan programından single olarak erişir durumda bırakarak halledebişlirsin. Böylece bir başkası dosyayı açmak, silmek ya da kopyalamak istediğinde dosya kullanımda hatası alacaktır.

Eğer amaç, program yazmak değil elinde bulunan dosyaları güvende tutmak ise bir program önerebilirim. TrueCrypt programı ücretsizdir ve sizin oluşturduğunuz bir dosya içerisinde, bu önemli dosyaları tutabilirsiniz. Mesela 4 GB'lık bir usb belleğimde 2 GB'lık bir TrueCrypt dosyası oluşturdum. TrueCrypt ile bu dosyaya şifre de verilmektedir. Daha sonra bu programdan bu dosyayı H: sürücüsü olarak sisteme yükleyebiliyorsunuz (bunu program size seçtirdiğinden A'dan Z'ye kadar uygun olanlardan herhangi birini seçebiliyorsunuz) ve H: sürücüsüne yaptığınız tüm kopyalamalar aslında bu 2 GB'lık şifreli dosyaya yazılmaktadır. Böylelikle elimizde şifreyi bildiğimiz zaman dosyalar olacak fakat şifre bilinmiyorsa 2 GB'lık koca bir dosya yığını olacaktır. Ben önemli belgelerimi bu şekilde taşıyorum (soğuk füzyonu buldum formüllerini saklıyorum :) ).

İndirme Sayfası --> http://www.truecrypt.org/downloads.php
Türkçe Dil Paketi --> http://www.truecrypt.org/localizations.php
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

sabanakman yazdı:
CiTiZEN yazdı:En güzel tarafıda gizli klasörleri göster denilmesine rağmen gözükmüyor.
Bundan o kadar emin olma. Klasör seçeneklerinden Gizli dosya ve klasörleri göster işaretli olmasına ek olarak Korunan işletim sistemi dosyaları gizle seçeneğindeki işaret kaldırılınca görünmeyecek dosya yoktur :) .
Dogrudur ama bu kadar da kurcalayacağını sanmıyorum programı alan şahsın :)
UWESIS CORPORATION
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

CiTiZEN yazdı:bi yerde ararken karşılaştım umarım işinize yarar bu fonksiyona ait alt fonksiyonlarda mevcut
kolay gelsın

programın klasörüne sağ tuş yapıp hedef bul derlerse ;

explorer ıdşındaki bir dosya yönetici kullanırlarsa (misal ben nerdeyse her şeyde FAR kullanırım)..

kullanıcının yerine düşüneceksen olumsuz anlamda düşün.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

İyi bir program yazmanın en temel özelliği iyimser olmamaktır. Aşağıdaki karikatür bir programcı için küpe olmalı :) .
Resim
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

sabanakman yazdı:İyi bir program yazmanın en temel özelliği iyimser olmamaktır. Aşağıdaki karikatür bir programcı için küpe olmalı :) .
Resim
:D :D Teşekkür Edip kulağımıza takıyoruz hocam saolun :)
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

ikutluay yazdı:
CiTiZEN yazdı:bi yerde ararken karşılaştım umarım işinize yarar bu fonksiyona ait alt fonksiyonlarda mevcut
kolay gelsın

programın klasörüne sağ tuş yapıp hedef bul derlerse ;

explorer ıdşındaki bir dosya yönetici kullanırlarsa (misal ben nerdeyse her şeyde FAR kullanırım)..

kullanıcının yerine düşüneceksen olumsuz anlamda düşün.
dogru soylüyosunuz hocam bende zaten öyle yapıyorum fakat kullanıcı neden aldıgı programı habire kurcalar onu anlamıyorum
UWESIS CORPORATION
NeverFear
Üye

Mesaj gönderen NeverFear »

gözünü seveyim \windows\system32 ve onun alt klasörlerinin. gizlemek ve ulaşılmasını kolaylıkla bulunup kurcalanmasını istemediğin dosyan/klasörün mü var? gönder o dizinin altına olsun bitsin.
ikutluay hocamın yazdığı FAR benzeri çok program var. hatta DOS ortamından dahi ulaşabilirsin. dosya/klasör özniteliğini değiştirmek işe yaramaz bu tür programlar için. hatta, DOS ortamının kendi iç komutları bile yeterli. buna örnek olarak, benim de kullandığım, freeCommander yazılımını verebilirim. DOS ortamı için ise NortonCommander. eski bir DOS ortamı programcısı olarak ulaşamayacağım ve içini editleyemeyeceğim bir dosya türü tanımıyorum ben.
hem bırak kurcalanıversin yazdığın program. sen yeterince kısıtlama yaparsan kullanıcının güveni artar. sen kazançlı çıkarsın. başka kullanıcılar için referans olur ve değeri artar, programlayan olarak da senin değerin artar. korkma bu kadar yazdığım program kurcalanacak diye :).
Ayrıca, sonlandırılamıyor dediğin Avp.exe'de sonlandırılır. KillTask ile ilgili araştırma yapmanı öneririm.