Merhaba,
windows da registry nin tamamını yedeklemek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim.
Registry okuma ve yazma işlemini daha önce yapmıştım. Ancak tamamının yedeklenmesini denememiştim.
Regedit ile yedek aldığımda sadece HKEY_LOCAL_MACHINE ve HKEY_USERS başlıklarını ve altındakileri alıyor.
Delphi ile registryi tüm başlıkları ve alt bilgileri ile birlikte yedekleme yapmak için neler yapabiliriz.
edit : Amacım temiz bir windows da yedekleme yapıp. Virus yada programların registry deki değişikliklerini tespit etmek
ve bunları registry den tamamen silecek bir yol bulmak.
İyi çalışmalar.
Registry backup ve karşılaştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Registry backup ve karşılaştırma
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Re: Registry backup ve karşılaştırma
Kendim sordum kendim cevapladım gibi oldu ama, tesadüfen aradığımı buldum : ))
Aşağıdaki .bat dosyası ile registry tamamen yedek alabiliyorum.
Bundan sonrası değişiklik olduktan sonra, bir yedek daha alıp farklılıkları bulmak ve registry den silecek kodları yazmak kalıyor.
Aşağıdaki .bat dosyası ile registry tamamen yedek alabiliyorum.
Bundan sonrası değişiklik olduktan sonra, bir yedek daha alıp farklılıkları bulmak ve registry den silecek kodları yazmak kalıyor.
Kod: Tümünü seç
regedit /e c:\HKCLASS.reg HKEY_CLASSES_ROOT\
regedit /e c:\HKCURRENTUSER.reg HKEY_CURRENT_USER\
regedit /e c:\HKLOCAL.reg HKEY_LOCAL_MACHINE\
regedit /e c:\HKUSERS.reg HKEY_USERS\
regedit /e c:\HKCURRENTCONF.reg HKEY_CURRENT_CONFIG\
C:
CD \
COPY HKCLASS.REG+HKCURRENTUSER.REG+HKLOCAL.REG+HKUSERS.REG+HKCURRENTCONF.REG REGYEDEK.REG
DEL HKCLASS.REG
DEL HKCURRENTUSER.REG
DEL HKLOCAL.REG
DEL HKUSERS.REG
DEL HKCURRENTCONF.REG
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Güzel örnek olmuş burda paylaşmanız da ayrıca güzel kodu buldum işim bitti dememişsiniz,selametle.
UWESIS CORPORATION
değişiklik dışında ekleme ve silme yapılabilir. Değişiklik değilde ekleme veya silme yapıldıysa?
@khanco,khanco yazdı:değişiklik dışında ekleme ve silme yapılabilir. Değişiklik değilde ekleme veya silme yapıldıysa?
Değişiklik derken ekleme ve silmeyide düşünmüştüm. Ancak biraz inceleyince, hızlı bir karşılaştırmanın okadar da basit olmadığını biraz kafa
yormak gerektiğini farkettim. : )
iyi çalışmalar.