drawgrıd yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

drawgrıd yardım

Mesaj gönderen bulutsuzluk_35 »

s.a
drawgrıdde 24 sutun 50 satrırım var bu sutun satrıların hepsinin içine imagelistten bır resim eklemek istiyorum ve drawgridin herhangi bir hücresine tıklanarak açılan popup menuden resim atmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

admin arkadaşlar benım suan kulladıgım şifreyi bır arkadstan aldım lutfen su uye kayıtlarının gunlerını bıraz daha uzatabılırsenız cok sevinirim boylelıkle cok daha ınsan bu sıteden daha fazla yardım alacak

Kod: Tümünü seç

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: drawgrıd yardım

Mesaj gönderen sabanakman »

TDrawGrid üzerinde görünen tüm resimcikler bu TDrawGrid nesnesinin onDrawCell olayında yazılan çizim kodlarından ibarettir. Yani bu hücrelere çizilen resimler zaten kodla organize edilmektedir. Burada hangi hücredeki çizim nasıl çiziliyorsa aynı mantığı yürüterek aynı çizimi bir TImage üzerine çizmek gerekmektedir. Artık bu çizimi istediğimiz gibi (...Picture.SaveToFile('c:\dene.jpg'); gibi bir kodla) dosyaya kayıt edebiliriz.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

benım projem de gereklı olan drawgrid bileşenı resimler popup meuyle eklenebıldıgı gibi onların degerlerını falanda yazdırcam onun ımage bılesenı benım ıcın yeterlı olmuyor drawgrid için yardımlarınızı beklıyorum teşekkurler

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

bulutsuzluk_35 yazdı:benım projem de gereklı olan drawgrid bileşenı resimler popup meuyle eklenebıldıgı gibi onların degerlerını falanda yazdırcam onun ımage bılesenı benım ıcın yeterlı olmuyor drawgrid için yardımlarınızı beklıyorum teşekkurler
Neyi kastettiğini tam anlayamadım ama vermek istediğim mesaj "DrawGrid'e neyi nasıl çizdiriyorsan o şekilde elde edebilirsin" den ibaret.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

ben imagelistteki bir resmi drawgridin 24 sutun 600 satır olan hepsininin içine cizdirmek veya eklemek istiyorum popup menuylede herhangı bır hucresine tıkladıldıgı zaman açılan popup menuden resim eklenmesını ıstıyorum olay buuu image benım işimi suan gormuyor eger drwgrıd ıle ılgılı yardım edebılırsenız teşekkur ederım

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Tek bir resmi mi drawgrid'in tamamına çizdirmek istiyorsun...
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

evet imagelistten tek bir resmı cızdırmek ıstıyorum ayrıyetten popu menuylede hucrelere tıklayarak resmın degısmesını ıstıyorum

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Konu ile ilgili basit bir örnek yaptım. Bir çok soruna cevap bulabileceğin ipuçları ile dolu olduğunu düşünüyorum. Projede DrawGrid'i sağ tıklayınca menüden seçim yapılabilmekte ve seçilen hücre de Image nesnesine aktarılmaktadır. Image nesnesi de sağ tıklanarak seçilen resimi dosyaya kaydetmektedir. İyi çalışmalar.
Dosya ekleri
DrawGrid Deneme.zip
(5.61 KiB) 123 kere indirildi
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

hocam teşşekkür ederim hemen hemen tam istedıgım gıbı olmuş cok saolun yanlız butun hucrelere ilk acılışta imagelist bileşenın ilk resmı olsun gıbı bırsey yapılılabılırmı yanı ılk açılışta butun hucrelere imagelısttekı bı tane resım olsun eger buda olursa hocam gercekten benı buyuk bır yukten kurtaracaksınız

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Yukle prosedüründe buulnan Hafiza[x,y]:=-1; satırında bulunan yerde -1 yerine görünmesini istediğin resmin sıra numarasını vermelisin. Zira Hafıza dizi değişkeni hangi hücrede hangi resim seçilmiş numaralarını tutar. Ayrıca benim önerim bu 3- 5 satır projede neler yapılmış, niçin yapılmış iyice incelemelisin. Buradaki kodların işlevi nedir? gibi sorulara kendince cevap bulabilirsen bu cevaptan senin adına en sağlıklı sonuca ulaşırız.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

teşekkür ederim hocam yanlız suan vaktım gercekten kısıtlı herşeye dıkkatlı ıncelıyecek vaktım olmuyor onun ıcın ben sıze boyle soru yoneltım

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;