bpl tabanlı modül proje yapan varmı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ibr_ozdemir
Üye

bpl tabanlı modül proje yapan varmı

Mesaj gönderen ibr_ozdemir »

selamlar
bpl tabanlı modül proje yapmaya çalışıyorum çeşitli problemlerle karşılaşmaktayım,
bana yardım edebilecek bpl tabanlı modül proje yapan var mı?

karşılaştığım problemler :
  • ürettiğim bazı paketlerin, ürettiğim başka paketleri kullanması gerekiyor. Bende paketin contain ine gerekli paketi ekliyorum. Fakat prgram kapanırken paket silmeyle ilgili problemler çıkıyor, anladığım kadarıyla, bazı paketler iki kere silinmeye çalışılıyor, bunun nedeni paketin hem benim tarafımdan hemde delphi tarafından yüklenmesi, bunun üstesinden nasıl gelebilirim
---
  • yukarıdaki problem yüzünden izlediğim yolu değiştirip, içiçe ilişkili paket yüklemek yerine gerekli birimleri(unitleri) her pakete ayrıca ekliyorum, bu seferde "bilmemne paketinde kullanılan bir birim başka bir pakettede kullanıldığı için yüklenemedi" gibi bi hata veriyor... çileden çıkıyorum

lütfen yardım edin
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: bpl tabanlı modül proje yapan varmı

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
hatırladığım kadarı ile bir unite farklı bpl lerde kullandığın zaman iki bpl yi de aynı anda yüklemeye çalıştığın zaman bu hata oluyordu. (zaten yüklü hatası) onu engellemek için aynı kodlarla başka bir unit hazırlayıp onu kullanıyordum.
unitlerden birinde yapılan değişikliği diğer unitlerdede yapmak lazım. onun içinde inc dosyalardan faydalanabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ibr_ozdemir
Üye

Mesaj gönderen ibr_ozdemir »

cevabın için teşekkürler

ileri sürdüğün yolu denicem fakat aklıma bişey takıldı,
senin dediğin gibi yaparsam, aynı birimin farklı adıyla bir kopyası olacak buda paketleri gereksiz yere şişirecek değilmi, veya aşağıdaki gibide olabilirmi (teoride olur gibime geliyor)

diyelim iki adet paketimiz var pkt1 ve pkt2, pkt1 in birim1 adlı birimi var ve bu birimi pkt2 de kullanmak istiyorum ve birim1kopya olarak adını değiştirip pkt2 nin içerisine dahil ediyorum, şimdiiii birim1 in içerisinde bir yordam(procedure) olsun :

Kod: Tümünü seç

procedure FalanFilan;
begin
  if kullanici.yasi>35 then
    showmessage('hoşgeldiniz')
  else
    showmessage('naber lan');
end;
gibi bir yordam olsun

ben birim1kopya nın içerisine sadece şu kodu atabilirim değilmi

Kod: Tümünü seç

procedure FalanFilan;
begin
end;
nasıl olsa çalışacak yordam birim1 deki olacağı için problem çıkmayacaktır (diye umuyorum)

sizce?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

problem çıkmayacaktır.
inc dosyalarını bir incelemeni tavsiye ediyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim