Merhabalar,
Son zamanlarda çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın. Ancak bir konuda daha düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Oracle da bir tablomda A ve B diye iki alanda sorgulama yaptığım için Index koymak istiyorum. Bir index altında A ve B alanlarını mı seçmeliyim yoksa A ve B için 2 ayrı Index mi tanımlamalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler..
eğer sorgularınız ayrı ayrı ise yani iki kısıtı birden kullanmıyorsanız ayrı ayrı yapmanız gerekir yoksa bir etkisi olmaz. üç ihtimalide kullanıyorsanız 3 tane index yapın.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sorgulama kriterleri olarak düşünülürse bir alana görede olabilir, kullanıcı tüm alanları kullanarak ta sorgulama yapabilir. Yani 3 alan aynı anda yada tek tek te sorgulamaya tabi olabilir.. Bu durumda tek tek tanımlasam bir sakınca olur mu acaba?
bir sakıncası olmaz, indexler veri girişini yavaşlatır sadece. Hangi alanlara göre daha çok kısıt verileceğini kestirebiliyorsanız onların ekleyin şimdilik. Daha sonraki durumlara göre iyileştirme yapabilirsiniz.