Alias ve Setup Hazırlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aXéNT

Alias ve Setup Hazırlama

Mesaj gönderen aXéNT »

Forumda baya bi aradım ama net sonuçlara ulaşamadım Paradox veritabanım var ve alias tanımlayarak kullandım. Ve setup oluşturmak istiyorum. Bunu yapabilen bi program önersiniz sevinirim. Delpiyle gelen Install Shield demeyin vista işletim sistemim yemiyor malasef. Ama Install Shield'in 12 si mevcxut elimde. Nasıl yapıldığını ve hangi program kullanmam gerektiğini söylerseniz sevinirim..
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Re: Alias ve Setup Hazırlama

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Kurulum için sende herkes gibi
http://www.innosetup.com/isinfo.php
kullana bilirsin.
BDE için
http://www.innosetup.com/isfaq.php#bde

Alias işini ben yazılım içinden halletmiştim ama inno setupı kurcalarsan direk oradanda yapabilirsin.

Aşağıdaki kodda işini görecektir.

Kod: Tümünü seç

if not Session.IsAlias('Oksijen') then
  begin
    Session.AddStandardAlias('Oksijen', ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'Veriler', 'PARADOX');
    Session.SaveConfigFile;
  end;
Veli ADIGÜZEL
denizfatihi

Mesaj gönderen denizfatihi »

Merhaba,

Yeni konu açmaktansa buradan devam etmeyi istedim,
Programımı setup haline getirmek için istool kullanıyorup Firebird 2.5 üzerinden bir Database var programın kurulumu esnasında yolu nasıl gösterilmelidir, malum kurulum işi kullanıcının isteğine bağlı bir durum

örnek
C:\'nin veya D:\'nin içine yada C:\Program Files içine kurmak isteyebilir
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

aXéNT yazdı:.. Delpiyle gelen Install Shield demeyin vista işletim sistemim yemiyor malasef...
Kurulum programını sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırırsanız muhtemelen yer :mrgreen:
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen denizfatihi »

aXéNT yazdı:.. Delpiyle gelen Install Shield demeyin vista işletim sistemim yemiyor malasef...

Kurulum programını sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırırsanız muhtemelen yer
Merhaba sabanakman bey,

Sanırım sorum yanlış anlaşıldı setup hazırlarken kurulum esnasında Database ayarlarını nasıl yapmak gerekiyor Kurulum Klasörünün içinde yer alan Database kısmını nasıl ayarlamam gerekiyor.

Örnek
C:\Kurulum Klasörü yerine kullanıcı C:\Program Files\Kurulum Klasörü yaparsa Database nasıl gösteririm.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Burada ilgili dosyaların DestDir olarak {app}\DATABASE klasörüne kurulmalarını sağlamak gerekiyor. Programın ({app}\ ile) seçilen klasöre kurulmasının yanı sıra ({app}\DATABASE) klasörü içine de veri dosyalarının kurulmasını sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yapmanız gereken mesele, kurulumla oluşan dosyaların DestDir ile nereye kurulacağı konusunda tasarım yapmaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

denizfatihi yazdı: C:\Kurulum Klasörü yerine kullanıcı C:\Program Files\Kurulum Klasörü yaparsa Database nasıl gösteririm.
Sidizn kastettiğiniz farklı klasörde kurulduğunda bağlantıyı nasıl ayarlayacağınız. Forumda bir çok (hatta haddinden fazla) örnek var.

En basit haliyle.

Kod: Tümünü seç

Data.DatabaseName := Extractfilepath(Application.ExeName)+'\Data\Data.fdb';