Dosya ve Dizin Listeleme Hakkında Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gece_kurdu
Üye
İletişim:

Dosya ve Dizin Listeleme Hakkında Yardım

Mesaj gönderen gece_kurdu »

Merhaba arkadaşlar şu anda bir müzik kutusu projesi üzerinde çalışıyorum klavye kodlayıcıya baglı bir joystik yardımı ile klavyeden tuş okuyarak çalışıyor her şey tamamda dosya ve dizin listeletme konusunda sorunlarım var ben listbox içinde dosya ve dizinleri listeletiyorum ama istediğim;

ListBox ta bir dizinin üzerine gelip SAĞ OK (VK_RIGHT) tuşuna basınca o dizinin içine girsin yani listboxta o dizini listelesin.
(VK_LEFT) yapıncada bir geri dizine gitsin.

Entere basıncada [#13] Seçili olan dosyanın adını bir değişklene yüklesin.

Yada bu işlemleri daha basit bir şekilde yapabileceğim bir companent var mı?

Amacım basit bir PlayList yapmak.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Dosya ve Dizin Listeleme Hakkında Yardım

Mesaj gönderen Battosai »

listbox'ın onkeypress olayına...
if key=VK_RIGHT then
//listelemeProcedure un şeklinde olur.Dizin içindeki dosyaları listeleyen bir çok procedure var onlardan birini arayıp bulabilirsin eğrer bilmiyorsan
gece_kurdu
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen gece_kurdu »

Battosai sırf cevap yazmak için cevap yazman beni üzdü benim bunları bunları yapıyorum dediğim şeyler hakkında yorum yazmışsın yapmak isteyipte yapamadığım şeyler hakkında ise hiç bir şey yazmamışsın.
khanco
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen khanco »

Sorduğun soruya göre ne yapman gerektiğini ve algoritmasını yazmış sadece kodları yazmamış hazır kod mu istiyordun.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

gece_kurdu yazdı:Battosai sırf cevap yazmak için cevap yazman beni üzdü benim bunları bunları yapıyorum dediğim şeyler hakkında yorum yazmışsın yapmak isteyipte yapamadığım şeyler hakkında ise hiç bir şey yazmamışsın.
Üstad. Burası bir forum kod bank değil.

Dediğin şeyleri yapmak içinse yapman gereken tek şey ide de iken f1 tuşuna basmaktı. Help içinde her findfirst findnext hakkında örnekler hemde keypress hakkında kodlar mevcuttur.

Kimse oturupta senin istediğin şuna basınca şunu yap diye kod yazmak zorunda ve durumunda değil. Arkadaş sana şu olta buda balık yemi tak ve talimatları uygula demiş. Balığı pişirip ikram edilmesini beklemeyin...

forumda bir çok arkadaş ne yardıma bakıyor, nede google a .. nede bir kitap ediniyor. sanki forumda üye olanlar herşeye cevap vermek zorunda gibi davranılıyor. Bu doğru bir hareket değil.

Daha yanlış olanı ise arkadaşa cevap tarzın. Şimdi lütfen bu threade açıklama gibi bir cevap yazmadan önce yardımın içinde dediğim komutları araştırıp denemeler yap. Vaktini harcama.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog