Delphi Captcha.....
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Delphi Captcha.....
Arkadaşlar kendi forumuma giriş programı yapacagım Captcha sorgusu var bu Captcha resmini nasıl foruma aktarırım ve programdan girilmesini saglarım saygılarımla...
-
- Üye
Re: Delphi Captcha.....

Kendi forumun olduğuna göre kendin için CAPTCHA sormayan alternatif bir kapı açabilirsin.
PHP vb. bilgin varsa bu çok kolaydır. login.php dosyanda captchalı veya captchasız girişte nasıl davrandığını inceledikten sonra login2.php gibi alternatif bir dosya oluştur ve kendi özel yazılımından CAPTCHA sormayan bu ikinci kapıyı kullan. Sorun kalmayacaktır. Emin ol CAPTCHA çözümlemesine uğraşacağın vaktin yüzde biri vaktini alır.
Eğer ki sorun "CAPTCHA girişi de olsun, kendi yazılımımdan bu sorgulama yapılsın" şeklinde ise forumda buna ilişkin örnekli çözümler mevcut.
PHP vb. bilgin varsa bu çok kolaydır. login.php dosyanda captchalı veya captchasız girişte nasıl davrandığını inceledikten sonra login2.php gibi alternatif bir dosya oluştur ve kendi özel yazılımından CAPTCHA sormayan bu ikinci kapıyı kullan. Sorun kalmayacaktır. Emin ol CAPTCHA çözümlemesine uğraşacağın vaktin yüzde biri vaktini alır.
Eğer ki sorun "CAPTCHA girişi de olsun, kendi yazılımımdan bu sorgulama yapılsın" şeklinde ise forumda buna ilişkin örnekli çözümler mevcut.
-
- Üye
hocam 2.php gibi birşey bende dusundum fakat bunu cozen mesela webbrowser sag tıkla cok kolay gozukuyor yanı guvensız demek ıstedıgım bu captcha resmi forumda gozuksun cozumlenmesıne gerek yok kullanıcı normal gırıs gıbı bu guvenlık kodunu edite yazsın girsin? ben arattım bulamadım saygılarımla