Ehlibde DBGrideh PickList Lütfen cevap yazın acil yardım...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fikretoglu
Üye
İletişim:

Ehlibde DBGrideh PickList Lütfen cevap yazın acil yardım...

Mesaj gönderen fikretoglu »

Merhaba,

Arkadaşlar Ben 2 Tablo Kullanıyorum DBGrideh Veri tabanı bağlantısı için bir adet ADOTable Bir Adet Data Source kullandim
Veri Tabamım Ms Access. Birinci tablom Müşteriadı-na ait İkinci ise Ana Form Hesap işlemleri.. Ana Formun Görüntüsü aşağıdaki gibi.

--No----------Tarih--------------MusteriAdi---------------- Adres----------------Satılan Malların ismi-----------------Miktar------------------Fiyat
1-------14.10.2008-------------NAHİD---------------------BAKU---------------------Ana Kart-----------------------------2----------------------180$

Burda Tarih Sutununa tıkladığım zaman DateTimePicker gibi birşey çıkıyor ve tarih seçiliyor. Ben "Müşteri" İçinde böle PicListin Çıkması ve ordan seçilmesini istiyorum... Ama Çıkan Liste ilk Tablomda kayıt olan Müşteri tablosundaki İsimlerinin seçmesini istiyorum.. Yani Veri tabanımdan...
Bunu DBLookupComboBox1-le kolayca yapa biliyorum ama bana gridden çıkan listeden seçmek lazım..
Nasıl yapmalıyım Lütfen yardım edin Yardımlarınızı Bekliyorum...

Önceden Herkese Teşekkürler.. Azerbaycandan Sevgiler Sayqılar!
Merhabalar,
Ben Nahid Fikretoglu. Herkesin bana yardım etmesini rica ediyorum. Ben Bilgisayarlara çok yakınım ve delphi yi öğrenmeyi çok istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....
Önceden teşekkürler. Herkese kolay gelsin...

Bilmemek Ayıp Deyil öğrenmemk ayıptır..