SAP Web Servisi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

SAP Web Servisi?

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

SAP web servisine delphi 7 ile ulaşıp, bilgi çekmek istiyorum. Ancak wsdl dosyasını import ettiğim zaman, bilgi çekmek için gerekli fonksiyonu oluşturmuyor. Örneğin çok kullanıldığı için TC kimlik servisi için oluşturduğunuz zaman aşağıdaki gibi bir gövde oluşturuyor ve GetKPSPublicWebServiceSoap fonksiyonunu kullanarak bilgileri çekebiliyoruz.

Kod: Tümünü seç

....
KPSPublicWebServiceSoap = interface(IInvokable)
  ['{25BC430F-102E-DCB2-C875-56D6F192E8B7}']
    function  TCKimlikNoDogrula(const tcKimlikNo: Int64): TCKimlikNoDogrulamaSonucu; stdcall;
    function  IlListesiGetir: ArrayOfIlBilgisi; stdcall;
    function  IlceListesiGetir: ArrayOfIlceBilgisi; stdcall;
    function  IleBagliIlceListesiGetir(const ilKodu: Integer): ArrayOfIlceBilgisi; stdcall;
    function  KayitYerindenKimlikBilgisiSorgula(const be: KayitYerindenKimlikBilgisi; const Ad: WideString; const Soyad: WideString): KimlikBilgisi; stdcall;
    function  KisiBilgisindenKimlikBilgisiSorgula(const be: TemelBilgilerdenKimlikBilgisi): KimlikBilgisi; stdcall;
  end;

function GetKPSPublicWebServiceSoap(UseWSDL: Boolean=System.False; Addr: string=''; HTTPRIO: THTTPRIO = nil): KPSPublicWebServiceSoap;
...
Ancak SAP web servisinde bu kısmı oluşturmuyor. Oluşan gövde şu şekilde :

Kod: Tümünü seç

ZABCD_GET_DAT = interface(IInvokable)
  ['{72BD4B88-0D89-A294-1DAC-63FBFF037735}']
    function  ZztrABCWebServ01(const parameters: ZztrABCWebServ01): ZztrABCWebServ01Response; stdcall;
  end;

/* bu kısımda olması gereken fonksiyon yok */ 

implementation

destructor ZztrABCWebServ01.Destroy;
var
  I: Integer;
begin
....
Pek çok web servisiyle denedim, hepsinde sıkıntısız oluşturuyor. Ancak bunda sıkıntı oluyor. Nasıl yapıp, web servisini kullanabilirim?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: SAP Web Servisi?

Mesaj gönderen mussimsek »

Sorunu araştırıken forumda "Web Servis Güvenliği (WS-Security)" hakkında bilgilere ulaştım. Sıkıntıda burdan kaynaklanıyor galiba. Çünki web servisine erişmede kullanıcı adı ve şifre gerekiyor.

Halen araştırıyorum.

Kolay gelsin.