arkadaşlar ComponentToString(form1) bilgilerini veritabanına ekliyorum ve veritabanında bu bilgileri değiştirip tekrar form1 e yüklemek istiyorum burda
StringToComponent(Query.Fields[2].asstring); ile yüklemek istediğimde
Kod: Tümünü seç
A Component named LoadButton alreadyexists
hatası veriyor.
şimdi ben form1 e ait veritabanında değiştirdiğim haliyle bilgileri forma tekrar nasıl yüklerim.
mesela veritabanında Form1.DataBaseLinkEdit.Text:= değerini değitiriyorum. ve tekrar yüklemek istiyorum.
Çalışma Zamanı Tasarımını Kayıt Etmek ve Oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Çalışma Zamanı Tasarımını Kayıt Etmek ve Oluşturmak
Süleyman Çelik
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Çalışma Zamanı Tasarımını Kayıt Etmek ve Oluşturmak
Eğer projen bir dizayn projesi değil sadece basit bazı değerleri tutuyorsa başka bir yöntem kullanmalısın. Ayrıca ComponentToString ve StringToComponent fonksiyonları o makaleye özel hazırlanmış fonksiyonlardır. Genel amaçlı bir kütüphane fonksiyonu olmadığından burada sormak hata olmuş. viewtopic.php?f=19&t=18415&p=138973#p138973
Şaban Şahin AKMAN
zaten bu makaleyi okuduktan sonra bu sorum ortaya çıktı ve ilgili bölümdede sorunun aynısı zaten var ama orası sanki biraz gözden ırak gibi o açıdan soruyu buraya taşısım.
saygılarımla.
saygılarımla.
Süleyman Çelik
Componentları kaydedip tekrar yüklüyorsan, aynı isimde componentlar free ile ortadan kaldırılmadıgından tekrar yaratılmaya çalışacaktır. Böylesi bir durumda formu tamamen kapatıp, tekrar yarat veya formdaki componentları silip, öyle yükle.
Varolan componentlar tekrar yükleniyor gibi görünüyor.
Varolan componentlar tekrar yükleniyor gibi görünüyor.
nesnelerin yüklenmesiyle ilgili sorunu dediğiniz gibi çözdüm ancak bu defada olay tanımlarıyla ilgili sorun çıktı örneğin edit1 için
OnExit olayına Exitme adlı
şeklşinde tanımlı procedure yi atamak istiyorum ama bu durumda
hatasını alıyorum.
benim asıl amacım kullanıcının isteklerine göre form oluşturmask sonrada burada kullanıcını oluşturduğu neslere ait kodları bir scrip te yazdırım veritabanında saklamak.böylece kullenıcı edit1 in onexit olayına bir scrip kod yazacak bende bunu text dosaynın içinde tanımlayıp form yüklenince çalışmasını sağlamak.
yani bir scrip derleyici ile form tasarımı yapmak.
object Edit1: TEdit
Left = 24
Top = 104
Width = 121
Height = 21
TabOrder = 4
Text = 'SqlServer'
[b]OnExit=Exitme[/b]
end
public
Procedure Exitme(Sender: TObject);
invalid property value OnExit
benim asıl amacım kullanıcının isteklerine göre form oluşturmask sonrada burada kullanıcını oluşturduğu neslere ait kodları bir scrip te yazdırım veritabanında saklamak.böylece kullenıcı edit1 in onexit olayına bir scrip kod yazacak bende bunu text dosaynın içinde tanımlayıp form yüklenince çalışmasını sağlamak.
yani bir scrip derleyici ile form tasarımı yapmak.
Süleyman Çelik
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bunun için Exitme olayı published bloğunda olmalı. Run Time Type Information (RTTI) kütüphanesi ile ancak published bilgilere ulaşılabilinmektedir.
Şaban Şahin AKMAN